Nový rohovnický oddíl Our Hope Boxing Club Prostějov se hned v počátcích své ambiciózní existence prezentoval uspořádáním obřího mezinárodního turnaje mládeže s originálním názvem Dětkovické beran 2022.

Premiérový ročník akce trval tři dny a celá obec Dětkovice jí bez přehánění žila. Na hřišti u tamního kulturního domu byl postaven ring pod širým nebem, kde se dohromady uskutečnilo neuvěřitelných čtyřiapadesát jednotlivých utkání chlapců i dívek v různých věkových a váhových kategoriích! „Dorazili boxeři a boxerky ze sedmi evropských zemí, konkrétně z Německa, Rakouska, Ukrajiny, Polska, Maďarska, Slovenska a Česka. Většina jsou to mí kamarádi, přátelé či známí z řady absolvovaných turnajů v ČR i cizině, na něž se navázali další. A dohromady to dalo velmi početné startovní pole vysoké mezinárodní úrovně,“ radoval se hlavní organizátor Dětkovického berana Martin Klíč, zároveň šéftrenér OHBC Prostějov.

Hlavním bodem třídenního programu se stal nabitý páteční galavečer čítající patnáct duelů. „V rámci něj nastoupilo devět prostějovských boxerských nadějí. V předzápase se utkali benjamínci Petr Šťastný a Hynek Ťuík z Baby boxingu OHBC, dále pak měli utkání Dorian Kropog, Filip Jílek, Šimon Jeglík, Adam Krampota, Nikol Dvorská, Aneta Vytásková i Vladimír Skalský,“ vyjmenoval Klíč. Většinu z nich vede společně se svými bývalými svěřenci a nyní už trenérskými kolegy, jimiž jsou Magdaléna Vrbová, Patrik Kropog a Tomáš Kučera. „Společně sázíme na poctivou týmovou práci tak, aby talenty tradičního bojového sportu z Prostějova měly co nejlepší péči i prostor se ukázat v dobrých zápasech. Tentokrát se naši mládežníci představili v domácím prostředí, neboť Dětkovice patří do regionu a lidé jak místní, tak z okolí turnajem opravdu žili. Šlo o významnou událost pro celou obec, sportovně společenské oživení zdejšího dění,“ popisoval Klíč.

Mezi aktéry nechyběli ani reprezentanti/reprezentantky zúčastněných států, za Českou republiku například Veronika Jílková nebo Claudia Tótová. A vítězný Dorian Kropog z pořádajícího OHBC PV měl maximálně vydařené klání jako součást přípravy na nadcházející Mistrovství Evropy školní mládeže v Turecku. „Ukrajinské výpravě jsme symbolicky předali pohár z obléhaného Charkova jako výraz naší účasti i pomoci v jejich těžkých časech,“ prozradil Klíč.

Letošní Dětkovické beran navíc proběhl pod záštitou primátora statutárního města Prostějova Františka Jury. „Moc si ceníme i vážíme podpory vedení města. Velké poděkování patří také starostům tří obcí za pomoc při organizaci turnaje: byli to Josef Hýbl za Dětkovice, Jiří Zips za Bedihošť a Jakub Haluza za Výšovice. Bohaté a vskutku vynikající občerstvení pak zajistil profi catering Kamila Mlčocha s Radkem Kalábem. Nesmírně chci poděkovat jak úplně všem partnerům za podporu, tak veškerým lidem z organizačního výboru Our Hope Boxing Club Prostějov za perfektně odvedenou práci. Díky společnému úsilí se dílo povedlo natolik, že se nebojím premiéru Dětkovického berana označit za skutečně skvělou boxerskou událost,“ zdůraznil Martin Klíč.