Zajímavý zážitek si mohli odnést účastníci nedávné akce oddílu bojových sportů Prostějov STREET FIGHT, kteří do svých prostor pozvali profesionálního boxera Pavla Albrechta. Spolu s ním oddíl ve svém zázemí v ulici Vápenice představil box jako sport, který má rozhodně co nabídnout. Nemluvilo se však jen o boxu, ale i o sportu obecně.

„Dorazili různí trenéři z jiných oblastí. A také rodiče dětí,“ potvrdil trenér a předseda oddílu Miroslav Bilínský.“ Děláme hodně akcí formou besed a seminářů, osvětu v rámci pohybu, aby měly děti nějakou motivaci na sobě pracovat. Aby hlavně nechodily za školu, nefetovaly, měly naopak nějaký řád, disciplínu. Je to taková vize podpořit tyto děti. Na základě toho se hlásí hodně lidí, protože tato vize je dobrá,“ přidala Martina Khailová, mediátorka podpory zdraví ze Státního zdravotního ústavu.

Organizátor akce a šéf oddílu byl doslova a do písmene nadšený. „Bylo to úplně skvělé. Pavel Albrecht byl u nás již potřetí. K boxu se dostal doslova z ulice. Je to teprve tři roky, co boxuje a už se probojoval k profesionálům, a když mu řekneme, tak rád přijede pomáhat na semináře a trénovat děti,“ konstatoval Miroslav Bilínský, který se kromě boxu v klubu věnuje i bojovým sportům K1 a MMA.

Na akci pak dorazilo i několik politiků, kteří si boxování vyzkoušeli. A ukázalo se, že jsou možná skrytými talenty. „Třeba pan Lázna tancuje. A ty pohyby má takové, že by mohl být dobrý,“ poznamenala s úsměvem Martina Khailová.

Atraktivní akce proběhla i včera, tj. v neděli 9. října od 17.00., kdy do prostor Street Fight Prostějov v ulici Vápenice dorazil profesionální boxer a bývalý člen BC DTJ Miroslav Šerban! Došlo na seminář, trénink pod vedením skvělého sportovce, individuální rozhovory i fotografování. Podrobnější reporžá vám přineseme v příštím čísle Večerníku.