V přípravě na dubnové mistrovství světa juniorů a juniorek v Polsku pokračují mládežnické boxerky České republiky vedené prostějovským trenérem Martinem Klíčem.

Vzhledem k radikálně omezeným tréninkovým podmínkám v České republice při pokračujícím covidovém lockdownu je pro kvalitní nachystání se na vrcholnou akci klíčová jedna věc, a sice účast na mezinárodních turnajích v zahraničí.

Jeden z nich mají rohovnické juniorky ČR právě před sebou, od středy 17. do neděle 21. února půjde o jubilejní třicátý ročník turnaje Adriatická perla 2021 v Budvě. Kouč Klíč bere do Černé Hory trojici Veronika Zajícová (do 51 kilogramů), Claudia Tóthová (do 54 kg) a Veronika Gajdová (do 60 kg).

Ve vzduchoprázdnu (či spíše „koronaprázdnu“) zatím naopak visí možné pokračování extraligy družstev mužů ČR 2020/21. Už před více než měsícem přitom Výkonný výbor České boxerské asociace konstatoval snahu o dokončení soutěže podle upraveného hracího systému, jakmile a pokud vůbec to bude možné.

„Od té doby ale žádné nové informace o extralize nejsou. Zdravotní situace v zemi totiž nadále není dobrá, stále platí přísná hygienická opatření a neprofesionální sport pořád stojí. Proto se asi čeká na aspoň částečné zlepšení tohoto špatného stavu,“ odtušil Petr Novotný, šéftrenér boxerského oddílu BC DTJ Prostějov. Ten obhajuje mistrovský titul z předloňska (v minulé sezóně nebyla soutěž vinou nákazy covid-19 dokončena) a patří i k favoritům aktuálního ročníku.