Trojice zástupců boxerského oddílu BC DTJ Prostějov se představila na prvním ročníku mezinárodního turnaje Zlatá rukavica města Mikulova 2021, jehož hlavním organizátorem byl trenér prostějovské rohovnické mládeže a zároveň reprezentační kouč dívek České republiky Martin Klíč.

Tomu se podařilo na jih Moravy přilákat kluby ze sedmi evropských zemí (ČR, Slovensko, Německo, Rakousko, Švýcarsko, Polsko, Maďarsko), které přivezly své zástupce i zástupkyně věkových kategorií kadetské a školní mládeže. „Šlo mi o další možnost kvalitní mezinárodní konfrontace boxerských nadějí nejmladšího věku, právě tyhle talenty nemívají tolik příležitostí absolvovat dobré zápasy proti soupeřům či soupeřkám z jiných států. Kromě oficiálních utkání přitom došlo také na tréninkové sparingy, neboť i ty mají svůj nemalý přínos,“ konstatoval Martin Klíč.

Jak si vedli členové BC DTJ? Markus Šándor (školní mládež, do 63 kilogramů) v semifinále porazil na body Alexandera Poliačika ze Slovenska a ve finále podlehl Sahelovi Sultaninimu (Rakousko) těsným bodovým výrokem rozhodčích. Dorian Kropog (školní mládež, do 38 kg) nejprve nestačil na Slováka Kristiána Harasníka, zatímco na druhý pokus jasně zdolal jeho krajana Martina Bohunčáka. Vanessa Reiterová (školní mládež, do 50 kilogramů) sbírala zkušenosti v prohraném duelu s Nikolinou Novakovic z Rakouska i v dalším sparingovém střetnutí přípravného charakteru.

„Proběhlo dvacet zápasů, o den později devatenáct. V drtivé většině proti sobě stály mladé talenty z různých zemí, navíc se výborně potrénovalo i spárovalo. Právě tohle vidím jako cestu, jak na sobě dobře pracovat a zlepšovat se. Proto mám radost, že se premiéra mikulovského turnaje ve spolupráci s Jihomoravskou oblastí boxu a pod záštitou České boxerské asociace mohla uskutečnit. I s prostějovskou účastí,“ shrnul Klíč.