Po delší době se na prostějovskou sportovní scénu vrací rohovnické akce. Budou hned dvě, obě přitom uspořádá boxerský oddíl BC DTJ Prostějov během nejbližšího víkendu v hale Národního sportovního centra PV.

V sobotu 18. září od 10.30 hodin bude tento krásný stánek patřit Oblastní soutěži mužů, žen a mládeže. „Půjde o druhé kolo Jihomoravské oblasti, v ringu se představí celá řada borců i děvčat našeho klubu všech věkových kategorií. Zápasy proti soupeřům a soupeřkám z okolí do vzdálenosti maximálně desítek kilometrů se pro ně stanou přípravou na jednotlivé turnaje mistrovství republiky, jež následně proběhnou v dalších týdnech,“ řekl Večerníku trenér BC a zároveň šéf Dělnické tělovýchovné jednoty Petr Novotný.

O den později – tedy v neděli 19. září – se místní fanoušci boxu mohou těšit na ještě atraktivnější podívanou. Od 10.00 hodin totiž propukne přátelské utkání mužů mezi BC DTJ Prostějov a Boxing Ostrava. „Bude to příprava na nový ročník extraligy družstev, který začne v listopadu. Postavíme v rámci možností co nejsilnější sestavu, protivník ze severu Moravy je také kvalitní. Fandové tak uvidí jistě zajímavé souboje. Chceme, aby se lidi pobavili dobrým boxem,“ navázal Novotný.

Záštitu nad oběma kláními tradičního rohovnického sportu převzal primátor statutárního města Prostějov František Jura. „Právě městu, Olomouckému kraji i všem dalším partnerům moc děkujeme za podporu, kterou prostějovskému boxu dlouhodobě projevují,“ zdůraznil Novotný. A co zmíněná extraliga? „Chystá se její nový model, kdy by čtyři zúčastněné týmy včetně nás v každém kole absolvovaly dva zápasy ve dvou dnech na jednom místě. Zatím je předběžně stanoven listopadový start soutěže, o podrobnostech budeme včas informovat,“ přislíbil Petr Novotný. 

 

36 box plakat