Po dlouhé době vyplněné hygienickými restrikcemi proti šíření koronaviru se na scénu prostějovských sportovních akcí vrátil box. Místní rohovníci BC DTJ svedli v hale Národního sportovního centra PV nedělní přípravný zápas proti Ostravě, už o den dříve tamtéž proběhla oblastní soutěž.

 

Druhé kolo Jihomoravské oblasti 2021/22 tradičně patřilo zejména mládežnickým kategoriím, dívkám a ženám i mužům výkonnostní úrovně. Podrobnější informace o téhle akci včetně původních snímků přineseme za týden v příštím vydání Večerníku.

Teď se pojďme věnovat přátelskému duelu mezi Hanáky a Severomoravany, který byl zajímavý svým formátem. Na programu totiž bylo celkem šest jednotlivých utkání od školní mládeže přes juniory (v obou případech jeden mač) až po mužskou elitu (čtyři střetnutí).

Jak tyto bitvy vypadaly?

Školní mládež, do 32 kilogramů: René Polák – Denis Polák 2:0 (na body)

Jasná převaha domácího benjamínka od začátku do konce, jen druhé kolo bylo trochu vyrovnané. Pěkný mládežnický zápas, talentovaný Prostějovan mnohem častěji zasahoval.

Junioři, do 67 kilogramů: Vladimír Skalský – Patrik Štefan 0:2 (na body)

Hanácký bijec měl pomalejší vstup, dlouho si zvykal na výškovou převahu méně zkušeného soupeře. Ten ho trefoval z kontrů, a byť se Vláďa postupem času zlepšoval i tlačil, nepříznivý vývoj už otočit nedokázal.

Muži, do 71 kilogramů: Kristian Dzurňák – Benjamin Hušť 2:0 (vzdáním po 2. kole – zranění)

Souboj sice skončil předčasně vinou roztrženého obočí hostujícího rohovníka, ale do té doby byl Kristian jednoznačně lepší, takže zasloužený rezultát. Starší z bratrů Dzurňákových si aktivně šel za vítězstvím.

Muži, do 75 kilogramů: Nikolas Dzurňák – Jan Falát 2:0 (na body)

Vyrovnaný duel, v němž se domácí zástupce neustále snažil rozbíjet pevný kryt protivníka, ten pro změnu kontroval. S přibývajícím časem rostl Nikolasův nápor, proto zvítězil těsně na body.

Muži, do 86 kilogramů: Pavel Ján – Dominik Gloser 0:2 (na body)

Opatrný Pavlův úvod, oťukával si soupeře. Prostějovský rodák a odchovanec se však ani poté nemohl dlouho dostat do pořádného tempa, chyběly dobře trefované údery i vinou horšího pohybu. Gloser měl hlavně do poloviny utkání navrch a vyhrál u všech tří bodových rozhodčích.

Muži, do 92 kilogramů: Adam Vlček – Filip Holiš 0:2 (vzdáním po 1. kole – zranění)

Domácí boxer se během vyrovnaného zahajovacího dějství lehce zranil, nechtěl riskovat a po poradě s koučem se rozhodl střetnutí raději vzdát.

V součtu se tedy zrodil nerozhodný výsledek 6:6. Dopolední boxerský přátelák konaný pod záštitou prostějovského primátora Františka Jury přitom sledovalo v hledišti i přímo na ploše moderní arény NSC PV u postaveného ringu okolo dvou set příznivců tradičního bojového sportu.