Všechny rohovnické soutěže České republiky včetně extraligy družstev mužů 2020/21 momentálně stojí kvůli přetrvávajícímu vládnímu zákazu s ohledem na šíření koronaviru. Významné mezinárodní akce se však i za celosvětově zhoršené zdravotní situace dál konají, samozřejmě s dodržováním striktních hygienických opatření.

Týká se to rovněž aktuálního Mistrovství Evropy juniorů a juniorek, jež probíhá od 14. do 22. listopadu v Černé Hoře. A původně se jej měla zúčastnit dvojice Prostějovanů. Nakonec však do Budvy odcestovala pouze juniorka Kristýna Václavíková (do 64 kilogramů) z oddílu SK Prostějov, která je ve výpravě ČR společně s Claudií Tóthovou, Veronikou Zajícovou, Erikem Suchým, Milošem Beránkem a Michalem Láníkem.

Naopak reprezentační trenér dívčí části národního výběru Martin Klíč, jenž je současně hlavním koučem mládeže v BC DTJ Prostějov, na Balkán neodjel. Proč? Byl u porodu dcerky, ve středu 11. listopadu jeho žena přivedla na svět maličkou Amálku. „Má 51 centimetrů a 3,15 kilogramů, obě holky jsou zdravé a v pořádku,“ prozradil Večerníku šťastný tatínek, pro kterého je Amálie narozená na magické datum 11. 11. prvním potomkem.

Ale zpět k boxu. Zanedlouho (23. listopadu až 3. prosince) se v bulharské Sofii uskuteční další evropský šampionát, tentokrát kadetů a kadetek. „Tam už bych měl cestovat, navíc zastoupení bude v Bulharsku mít náš klub BC DTJ Prostějov i přímo v ringu. Ve váze do 57 kilogramů zabojuje o co nejlepší výsledek Filip Jílek, pro kterého to bude vrchol dosavadní kariéry. Intenzivně maká, aby uspěl,“ informoval Klíč.

Co ještě je u rohovníků détéjéčka nového? „Příprava probíhá samozřejmě individuálním způsobem, než vláda rozvolní současná nařízení a budeme moci znovu začít se společnými tréninky. Stejně tak se čeká, až půjde uspořádat odložená mistrovství republiky mužů a žen v České Lípě a školní mládeže v České Kamenici. Snad k tomu dojde v nějaké dohledné době,“ zadoufal Martin Klíč, čerstvě boxerský trenér na plný úvazek.