Juniorského mistrovství republiky 2021 v Třeboni se měli zúčastnit dva mladí boxeři BC DTJ Prostějov, nakonec však bojoval na jihu Čech pouze jeden. Získal bronzovou medaili.

„Filip Jílek měl problémy s udržením váhy. Mohl sice startovat ve vyšší hmotnostní kategorii, než měl původně, ale rozhodli jsme, že šampionát raději vynechá,“ vysvětlil šéftrenér oddílu BC DTJ Petr Novotný.

Vladimír Skalský ve váze do 67 kilogramů prošel při nižším počtu účastníků přímo do semifinále, kde nastoupil proti Pekařovi z Ústí nad Labem. „Vláďa sice bojoval, ale podlehl 0:5 na body a obsadil třetí místo,“ informoval Novotný.

První říjnovou neděli se v Kroměříži konalo 3. kolo Národní ligy Jihomoravské oblasti 2021/22 (dosud Oblastní soutěže). Za prostějovský klub se představili dva talentovaní rohovníci – a oba úspěšně.

Dorian Kropog (školní mládež) svedl velice vyrovnané a bojovné utkání s Harasníkem z Mistřína. Soupeř se jevil od prvního kola dynamičtější a výbušnější, zasahoval v sériích. Od poloviny druhého kola však nechal Doriana boxovat na distanc, ten toho využil a dobře zasahoval z ústupu i kontroval. Po dvou dějstvích byl u všech bodových rozhodčích stav nerozhodný 19:19, zatímco třetí kolo ovládl jednoznačně Kropog. Tím se stal vítězem špičkového duelu.

Šimon Dvorský (školní mládež) měl za protivníka Šišku z domácího oddílu Bruiser Kroměříž. Šimon do utkání doslova vlétl, boxoval ve vysokém tempu a jasně kraloval prvnímu kolu, když byl Šiška i počítán. Ve druhém kole se utkání vyrovnalo, neboť Dvorský na úvod přepálil tempo, ale ve třetím už opět jasně dominoval zástupce BC DTJ. A zvítězil u všech bodových sudích.

 

41 box letak