Čas předvánoční znamená pro velkou většinu soutěží přerušení na několik týdnů. Platí to přitom i pro florbal. Konec roku je zároveň dobrou příležitostí pro bilancování. Večerník se aktuálně stručně podíval, jak na tom aktuálně jsou mužské „A“ týmy všech tří florbalových klubů z Prostějovska. Tři týmy nabízí za uplynulé čtyři měsíce tři zcela rozdílné příběhy.

 

SK K2 Prostějov

Nejvýše hrají florbalisté SK K2 Prostějov, divize je první mimocelostátní soutěž. Pro eskáčko jde o druhou sezónu, v té aktuální se mu ale daří méně. Tým je aktuálně až na desáté příčce ze dvanácti možných. Důvodem je řada porážek uprostřed podzimu, která poslala Prostějovany na spodek tabulky. Ne ovšem na úplné dno. Od něj si navíc tým drží odstup v podobě 11 bodů. Pomohly mu k němu i poslední dva zápasy, v nichž tým nejprve v nájezdech porazil Přerov (9:8 sn) a naposledy o víkendu zvítězil s posledním Frenštátem pod Radhoštěm (9:0). Ve statistikách dominuje zatím Jan Smička následovaný Liborem Čmelou a Jakubem Krnáčem. Z brankářů má nejvíce zápisů Jan Weidinger.

FBC Kostelec na Hané

Sokolové z Kostelce na Hané hrají druhý rok Olomouckou ligu mužů, do níž dobrovolně sestoupili. A zdá se, že to nebylo špatné rozhodnutí. Do nového roku totiž Kostelec vstoupí na první příčce. Důvodem je setrvale dobrá forma, průběžné sbírání bodů či více než třicetiprocentní úspěšnost v přesilovkách. Kostelec na Hané tak navazuje na nedohranou minulou sezónu, v níž se rovněž řadil k nejlepším týmům v soutěži. Hodně velkou zásluhu na tom má šéf klubu a zároveň útočník Jiří Drčka, který se 45 body vévodí bodování jak týmu, tak soutěže. S odstupem jej následují Jan Zapletal a Jan Sedláček. V bráně tým sází zejména na Jana Drčku.

FbC Playmakers Prostějov

O patro níže než kostelecké „áčko“ najdeme to prostějovských Playmakerů. Tým do sezóny vstoupil obstojně, na úvod vyhrával. Jenže zůstalo právě jen u úvodu, pak následovaly neúspěchy v podobě porážek s Kostelcem na Hané a Lutínem. Tým bojuje zejména s množstvím inkasovaných branek, v produktivitě nezaostává. Nyní se nachází Playmakeři na pátém místě ze sedmi, což je určitým zklamáním. Bodování týmu obsadili s deseti body Patrik Dočkal následovaný Petrem Heinischem a Michalem Závodným. Střežit bránu „A“ týmu si zatím vyzkoušeli Miroslav Klimeš a Filip Hrachovec.