Stejně jako před rokem zápasí okresní soutěže v malé kopané ČUS Prostějovska o svou další existenci. Opakuje se totiž situace, že ještě začátkem března je do nového ročníku mužských lig našeho regionu přihlášeno naprosté minimum týmů. Start letošní sezóny 2022 by přitom měl proběhnout již v první polovině dubna.

„Zatím se přihlásilo velmi málo klubů. Proto bych chtěl jejich zástupce i touto cestou znovu vyzvat, ať na nic nečekají a co nejdříve se přihlásí,“ řekl Večerníku Pavel Kočíb, předseda Komise malé kopané při České unii sportu Prostějovska.

Loni panovala hodně špatná situace i nejistota ohledně koronaviru, až do pozdního jara platila dost přísná hygienická opatření a úvod minulého ročníku tak musel být odložen na pozdější termín. Zatímco nyní nic takového nehrozí. Proticovidová nařízení jsou postupně rušena a v dohledné době už nebudou lidi omezovat téměř žádná.

„Teď je situace mnohem lepší než před rokem. Tím pádem prosím kluby, aby neváhaly a hlásily svůj zájem zúčastnit se okresních lig v malé kopané 2022. Budeme moc rádi za start všech dosavadních týmů, s otevřenou náručí samozřejmě přivítáme i každý nový celek,“ zdůraznil Kočíb.

V prvotní fázi mají kluby hlásit svůj zájem o účast právě Pavlu Kočíbovi na telefonní číslo 607 964 833, nebo na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Následně může být provedeno oficiální přihlášení i zaplacení startovného dle propozic soutěže, které jsou k dispozici na internetových stránkách www.malakopana.cuspv.cz