Jarní část okresních soutěží v malé kopané vyvrcholila turnajem O pohár předsedy České unie sportu Prostějovska. Na hřišti v Dřevnovicích o něj zápolily čtyři týmy, z nichž nejlepší výkonnost i momentální formu prokázal vítězný FC Daniels Prostějov.

Již úvodní semifinálové utkání mezi FC Zavadilka Prostějov a právě FC Daniels přineslo nevídané drama. Výborně hrající Zavadilka vedla už 3:0, ale mohutně finišující prostějovská Barcelona stihla do konce duelu vyrovnat na 3:3. O postupujícím do finále tak musel rozhodnout penaltový rozstřel, ve kterém byl šťastnější mírný favorit a dokonal tak svůj velký obrat na 4:3.

Druhé semifinále se stalo jednoznačnou záležitostí, když SK Tomek 99 Dobrochov hladce zdolal domácí SK Dřevnovice 6:2. V souboji o třetí místo nedala kvalitně šlapající Zavadilka pořádajícímu kolektivu žádnou šanci a po hladkém vítězství 6:2 brala bronz.

Turnaj následně gradoval strhujícím finále hraném ve vysokém tempu. Rozjetí borci FC Daniels Prostějov jej i díky velkému počtu střídajících hráčů dokázali držet až do úplného konce, přestříleli Dobrochov 9:5 a zaslouženě dosáhli na celkový triumf! Ceny předali starostka obce Dřevnovice Bohumila Charvátová a předseda ČUS Prostějovska Bohuslav Krátký.