Okresní liga v malé kopané organizovaná Okresním sdružením České unie sportu Prostějovska bilancovala svůj uplynulý ročník. A zároveň se již chystá na nadcházející sezónu 2023.

Loňský ročník okresních soutěží v malé kopané 2022 měl na svém startu čtyři výrazné favority rovnoměrně rozdělené do dvou regionálních skupin základní části. Jednalo se o úřadujícího mistra 1.FC Laškov i ambiciózní celek FC Daniels Prostějov ve skupině Severozápad a dlouhodobě neúspěšnější tým regionální historie SK Tomek 99 Dobrochov a obhájce pohárového triumfu FK Skalka v grupě Jihovýchod.

Svoji výbornou formu potvrdily tyto kolektivy jednak obsazením prvních dvou míst ve skupinách po základní fázi soutěže a také tím, že si nakonec mezi sebe rozdělily tři důležité trofeje za vítězství v celém ligovém ročníku (Dobrochov), za opětovné ovládnutí Poháru města Prostějova (Skalka) a za primát v soutěži O pohár předsedy OS ČUS Prostějovska (Daniels PV). Statečně jim v bojích o mistrovské body sekundovali zejména borci TJ Orli Otinoves, FK Vrbátky, FC Zavadilka Prostějov, FC Juniors Hluchov, SK Kobra Kobeřice, Mexiko Víceměřice nebo SK Dřevnovice. Obohacením minulé sezóny byl start mužstva SK Prostějov 88, jež v polovině roku nahradil FC Klopotovice, jenž odstoupil.

Celá soutěž proběhla bez problémů pod taktovkou jejího předsedy Pavla Kočíba. Hrací plochy byly připraveny na odpovídající úrovni a zejména nový sportovní areál v Bohuslavicích se stal krásnou kulisou pro skvělý fotbal v podání vyznavačů malé kopané.

Ze všech mistrovských utkání byly pořizovány reportáže a fotodokumentace, což měl na starost společně s úpravou internetových stránek hráč SK Prostějov 88 Martin Krátký. Teď už Výkonný výbor malé kopané ČUS Prostějovska začíná připravovat varianty soutěže pro nadcházející ročník 2023. Vše se samozřejmě bude odvíjet od počtu přihlášených týmů, které samy rozhodnou, jaký formát budou preferovat.

Uzávěrka přihlášek do nové sezóny 2023 je 9. dubna. Formulář přihlášky je možné stáhnout na www.cuspv.cz v sekci Malá kopaná a odeslat jej na e-mailovou adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .