Pomalu se blíží start nového ročníku okresních soutěží v malé kopané ČUS Prostějovska 2023. Do neděle 9. dubna byla uzávěrka přihlášek pro všechny zájemce, kteří chtěli letošní sezónu regionálních lig v oblíbené odnoži velkého fotbalu hrát. Jaká je tedy aktuální situace?

„V tuto chvíli máme přihlášených čtrnáct mužstev, to znamená stejný počet jako loni. Třináct týmů je totožných, pouze jeden nebude pokračovat, a to Bohuslavice. Místo něj však máme nováčka z Kelčic, a pokud se už nikdo další nepřihlásí, zůstane zachován dosavadní model dvou regionálních skupin Východ a Západ po sedmi kolektivech,“ prozradil Večerníku předseda Okresního sdružení České unie sportu Prostějov Bohuslav Krátký.

Startovní pole by tedy mělo vypadat následovně: SK Tomek 99 Dobrochov, FK Skalka, 1.FC Laškov, FC Daniels Prostějov, FK Vrbátky, TJ Orli Otinoves, FC Zavadilka Prostějov, SK Dřevnovice, SK Mexiko Víceměřice, FC Juniors Hluchov, SK Prostějov „88“, SK Kobra Kobeřice, Spojené kluby Čehovice/Hluchov, Kelčice.

„V obou skupinách odehrají jednotlivé týmy své zápasy každý s každým během čtyř turnajů, což dohromady dělá osm víkendů. K tomu přidáme jako obvykle jednu sobotu pro pohárovou soutěž, přičemž program okresních lig zahájíme nejspíš o prvním květnovém víkendu a pojedeme až do konce června. Tedy za ideálního počasí,“ doplnil Krátký.

Před startem okresních soutěží v malé kopané ČUS Prostějovska 2023 Večerník tradičně přinese kompletní rozlosování i veškeré další potřebné informace.