Nad další existencí okresních soutěží v malé kopané ČUS Prostějovska se momentálně dost smráká. V probíhajícím procesu přihlašování týmů do nového ročníku regionálních lig je totiž mezi potenciálními zájemci o účast zatím mizivá odezva.

„Přihlášky pro letošní sezónu 2021 mohou mužstva podávat už několik týdnů, ale dlouho se bohužel nepřihlásil vůbec nikdo. Až minulý týden přibyly první tři týmy, což je však pořád hodně málo. Bez dostatečného počtu účastníků se hrát samozřejmě nedá,“ konstatoval předseda komise malé kopané při České unii sportu PV Pavel Kočíb.

„Chápu, že stále panuje velká nejistota kvůli pokračující situaci s koronavirem. A lidi nevědí, co přesně bude dál, všichni vyčkávají. My však ujišťujeme, že chceme odstartovat nový ligový ročník jarní částí okamžitě, jakmile to umožní rozvolněná hygienická opatření. K tomu však potřebujeme mančafty, prosím hlaste se tak co nejdřív,“ vyzval Kočíb.

Přihláška do okresních soutěží malé kopané ČUS Prostějovska 2021 je pro kluby k dispozici pro vyplnění i elektronické odeslání na internetových stránkách www.cuspv.cz v sekci Malá kopaná, uzávěrka platí do 19. března. Startovné je potřeba uhradit na pokladně Okresního sdružení ČUS PV (Česká ulice 15, Prostějov), a to ve výši 3000 korun pro členské oddíly České unie sportu a 3300 Kč pro nečleny České unie sportu.