Situace ohledně další existence okresních soutěží v malé kopané ČUS Prostějovska už není tak kritická jako před několika týdny, neboť přece jen podalo přihlášku znatelně víc mužstev než předtím. K loňským šestnácti týmům však má startovní pole pro nadcházející ročník stále dost daleko.

„Do uzávěrky ještě zbývají necelé dva týdny, tak znovu vyzývám všechny potenciální zájemce o účast v našich ligách, ať se přihlásí. Startovné můžou klidně uhradit až později, ale důležité je hlavně co nejdříve vyplnit a odeslat přihlášku. Ať víme, s kým můžeme do letošní sezóny počítat,“ zdůraznil předseda Komise malé kopané při České unii sportu PV Pavel Kočíb.

Nezodpověditelnou otázkou zatím je, kdy by ligové boje 2021 – plánované novým termínovým systémem jaro a podzim – mohly reálně odstartovat. Nyní totiž v České republice platí do 21. března zpřísněný koronavirový lockdown, současný nouzový stav vyprší až 28. března. A za normálních okolností se začínalo v první polovině dubna, k čemuž by se tentokrát asi musel stát zázrak v podobě velmi rychlého i razantního zlepšení covidové situace v zemi.

Každopádně přihláška do okresních soutěží malé kopané ČUS Prostějovska 2021 je klubům k dispozici pro vyplnění i elektronické odeslání na internetových stránkách www.cuspv.cz v sekci Malá kopaná, uzávěrka platí do 19. března. Startovné je potřeba uhradit na pokladně Okresního sdružení ČUS Prostějov (Česká ulice 15, Prostějov), a to ve výši 3000 korun pro členské oddíly České unie sportu a 3300 Kč pro nečleny České unie sportu.