Nebylo to překvapení. Loni se po dlouhém jednání neformálně spojily fotbalové celky Výšovic a Skalky. A do předčasně skončené sezóny Okresního přeboru už nastoupilo mužstvo Výšovice-Skalka. Ze druhé jmenované vesnice se tak oficiálně fotbal stáhl, tým sídlí ve Výšovicích. Přesto však lázeňská vesnice z fotbalové mapy nadlouho nezmizela. Jak totiž FK Skalka oznámil, po dlouhých letech se vrací do světa malé kopané.

„Sezóna 2019/2020 byla oficiálně naší poslední sezónou ve velkém fotbale. Nyní Skalka po deseti letech přihlásila okresní soutěž malé kopané. Navíc díky rozvolňování je možné zahájit soutěž již nyní na jaře,“ oznámil klub na své facebookové stránce.

Informaci následně Večerníku potvrdil předseda klubu. „Ano, přihlásili jsme se. Trénujeme na hřišti ve Skalce, které jsme si začali upravovat. V dresech pak navážeme na velký fotbal ve Skalce. Chtěli jsme zkrátka Skalku na fotbalové mapě nějakým způsobem zachovat,“ konstatuje Antonín Glouzar.

První turnaj si tým odkopal už tuto sobotu, kdy vyrážel do Vrbátek. Za sebou nenechal špatný dojem a hlavně ukázal, že nedostatkem hráčů na úvod rozhodně netrpí. „Vím, že kolegové z jiných týmů měli problém se poskládat. Nás ale jelo jedenáct, a ještě pěti klukům jsme museli sdělit, že se na ně nedostane,“ prozradil Glouzar. Fotbalová Skalka tak stále žije.