Přesně podle svých výsledkových představ odstartovali nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov do 1. ligy družstev mužů ČR 2022. Na půdě NK Austin Vsetín B zvítězili 6:2, získali premiérové dva body v nové sezóně a skočili do čela zatím mladé tabulky čítající jediné kolo. Zůstanou tam i po dvou domácích duelech o nejbližším víkendu?

Teď ale pojďme zpátky na Valašsko. Hanáci tam jeli v roli papírového favorita, a tuto úlohu bezezbytku naplnili. Zápas však neprobíhal zdaleka tak jednoznačně, jak by se z konečného rezultátu mohlo zdát.

„Byl to náš úvodní zápas nového soutěžního ročníku v posílené sestavě. Každé takové utkání nebývá nikdy jednoduché, neboť něco jiného je trénink sestav i kombinací v přípravě a něco jiného vlastní zápas. Jsem určitě velmi spokojen s bodovým ziskem na hřišti soupeře, který bude dělat problémy i jiným silným týmům,“ pustil se do hodnocení kouč Sokola I Richard Beneš.

Vzápětí shrnul průběh celého střetnutí. „Vstup jsme měli výborný, Honza Matkulčík s Lukášem Pírkem i Martin Müller vyhráli obě úvodní dvojice. Kluci zvládli také následnou první trojku a stav 3:0 v náš prospěch byl základem pozdějšího vítězství. Následnou trojici sice sestava vedená Müllerem trochu překvapivě ztratila, ale hned vložená dvojka Petrů Zemánka a Deutsche nás opět přiblížila k úspěchu. V singlu jsem dal příležitost Lukáši Pírkovi, který si to za poctivý přístup k tréninkům zasloužil, a přes porážku podal kvalitní výkon. Závěr zápasu jsme si už potom pohlídali v náš prospěch bezpečně vyhranými trojkami,“ přiblížil Beneš.

Svěřencům poděkoval. „Nebudu vyzvedávat jednotlivé výkony hráčů, neboť jsme hlavně podali velmi týmový a obětavý výkon, čehož si vždycky budu i v dalších zápasech cenit. Byť jsme měli některé herní výpadky, které bychom neměli opakovat, tak beru v potaz, že šlo o naše první utkání. A se zvolenými sestavami dvojic i trojic jsem spokojen. Musím vyzdvihnout jak zmíněnou bojovnost celého mančaftu, tak nohejbalovou kvalitu kluků. Tento zápas ukázal, že naše družstvo je hodně vyrovnané a každá sestava může vyhrát i prohrát. V kolektivních soutěžích je přitom vyrovnanost celku velice důležitým faktorem,“ zdůraznil ostřílený lodivod.

Před jeho svěřenci teď jsou dva domácí duely ve dvou víkendových dnech – nejprve v sobotu 9. dubna od 14.00 hodin mač 2. kola prvoligové základní části se Žďárem nad Sázavou, následně v neděli 10. dubna znovu ve 14.00 předehrávka 10. dějství soutěže proti Startu Praha. Hraje se na kurtu u sokolovny na Skálově náměstí, za nepříznivého počasí v tělocvičně ZŠ v Palackého ulici. „Zveme do hlediště příznivce dobrého nohejbalu. Oba souboje s nováčkem i favoritem chceme samozřejmě dovést k vítězství, čímž by byl náš start do sezóny opravdu vynikající,“ přeje si Richard Beneš.

Od svěřenců dostal ke včerejšímu svátku hezký dárek. Přibalí mu dodatečně ještě další dva?

 

KUPON:

1. LIGA DRUŽSTEV NOHEJBALISTŮ ČR 2022 – 1. KOLO

NK Austin Vsetín B – TJ Sokol I Prostějov

2:6

Výsledky jednotlivých utkání: Kurka, J. Stařičný – Matkulčík, Luk. Pírek 0:2 (-7, -8), S. Tomek, R. Stařičný – Müller, Roba 0:2 (-7, -8), S. Tomek, Zbranek, Bokisch – Matkulčík, Luk. Pírek, Lad. Pírek 0:2 (-9, -8), Kurka, J. Stařičný, R. Stařičný – Müller, Zemánek, Roba 2:0 (6, 7), Zbranek, M. Tomek – Zemánek, Deutsch 1:2 (-8, 8, -9), Zbranek – Luk. Pírek 2:1 (9, -8, 7), S. Tomek, Zbranek, Bokisch - Müller, Zemánek, Roba 0:2 (-4, -7), Kurka, J. Stařičný, R. Stařičný - Matkulčík, Luk. Pírek, Lad. Pírek 0:2 (-9, -5).

Trenér Vsetína B: Tomáš Srněnský. Trenér Prostějova: Richard Beneš.

Rozhodčí: Jendrišák a Janek.

Diváci: 30.

Ostatní výsledky 1. kola: PKS okna Žďár nad Sázavou – TJ Slavoj Český Brod 4:6, TJ Pankrác – MNK mobilprovás Modřice B 5:5, TJ Avia Čakovice B – SK Start Praha 6:3