Dosavadní průběh letošní sezóny je v podání nohejbalistů TJ Sokol I Prostějov jako krásný sen. Přitom jde o stejně nádhernou realitu. Jedenáct odehraných zápasů v 1. lize družstev mužů ČR 2022 s bilancí deset vítězství, jedna remíza a žádná porážka, to se rovná jednadvaceti získaným bodům z dvaadvaceti možných při vynikajícím skóre 65:21. A samozřejmě vedení v průběžné tabulce. O uplynulém víkendu měli svěřenci trenéra Beneše volno.

 Hanáci hned čtyřem soupeřům nadělili pověstného kanára 6:0 (Čakovice B, Český Brod, Pankrác, Žďár nad Sázavou), jednou vyhráli 6:1 (Vsetín B), dvakrát 6:2 (Vsetín B, Žďár), jednou 6:3 (Modřice B) a dvakrát 6:4 (Start Praha, Pankrác), jediný bodík ztratili cennou remízou 5:5 na půdě velice silného Startu Praha. Což je v součtu impozantní výsledková jízda, avšak nikoliv úplně překvapivá.

Pronikavému výkonnostnímu zlepšení totiž Sokol I vyšel vstříc zimním posílením o tři hráče, když přišli Martin Müller, Petr Zemánek a Petr Deutsch. Prvně jmenovaný je naprosto špičkový plejer extraligové úrovně, druhý se mu herně blíží a třetí je vhodně doplňuje. Všichni dohromady pak kvalitativně rozšířili už tak výborný základ kádru tvořený Janem Matkulčíkem, Tomášem Robou, Ladislavem Pírkem, Lukášem Pírkem a Jakubem Bucherem. Načež se od úvodního kola rozjela nemilosrdná demolice protivníků.

„Moc důležité bylo, jak se dal celý tým dohromady, postupně sehrál. Hlavně Marťas se Zemim tomu dodali velký nohejbalový um, navíc jsou oba perfektní a maximálně pozitivní parťáci do kolektivu. Tím pádem je ostatní kluci naprosto berou, jdou za nimi. A také předvádějí čím dál lepší výkony, poslední dobou opravdu skvělé. Společně nám to funguje na jedničku a výsledky ještě přesahují má původní očekávání. Věřil jsem, že se budeme v prvoligové soutěži pohybovat někde nahoře, třeba i okolo třetího nebo druhého místa. Ale že povedeme bez prohry a už tři kola před koncem základní části budeme mít jistý postup do semifinále? To je paráda, takhle vysoko jsme v historii oddílu dosud nikdy nebyli,“ neskrývá spokojenost trenér lídrů Richard Beneš.

Úkolem pro zbývající tři dějství dlouhodobé fáze (4. června venku Modřice B, 11. června doma Čakovice B, 18. června venku Český Brod) se teď stává uhájení nejvyšší pozice směrem do podzimního play-off. Což nebude vůbec jednoduché, neboť druhý Slavoj ČB v uplynulém týdnu zdolal Pankrác 6:3 a uspěl dokonce i na pražském Startu 6:4, čímž se dotáhl na rozdíl pouhých dvou bodů. Navíc prostějovský mančaft nastoupí do dvou utkání ze zbylého tria citelně oslaben o lídra Müllera. „Kdyby se nepovedlo termínově přehodit několik předchozích zápasů, tak by Marťas chyběl víckrát. Dvě absence při jeho pracovní i rodinné vytíženosti jsou tak v pohodě, kromě toho jsme o nich věděli dlouho dopředu. Proto se ničím nestresujeme a prostě jedeme dál. Věřím, že další kluci maximálně zabojují, navážou na dosavadní super výkony, v Modřicích se popereme o co nejlepší výsledek. Proti čakovickému béčku pevně věřím ve vítězství, no a v Brodu si to pak na závěr rozdáme o prvenství. Těšíme se na to,“ zůstává Beneš plný příjemného očekávání.

 

1. LIGA NOHEJBALISTŮ DRUŽSTEV ČR

Dohrávané  10. kolo: TJ Avia Čakovice „B“ -. NK Austin Vsetín „B“ 2:6, MNK mobilprovás Modřice „B“ - PKS okna Žďár nad Sázavou   6:3

Dohrávané  11. kolo: Sportovní klub Start Praha - TJ Slavoj Český Brod 4:6, NK Austin Vsetín „B“ - MNK mobilprovás Modřice „B“ 5:5, PKS okna Žďár nad Sázavou - TJ Avia Čakovice „B“ 4:6

Průběžná tabulka

1. Prostějov   11        10        1          0          65:21  21

2. Č. Brod       11        9          1          1          59:38   19

3. Start Praha  12        7          1          4          62:49   15

4. Modřice B  11        4          3          4          50:44   11

5. Pankrác       11        3          2          6          43:54   8

6. Vsetín B      11        3          2          6          40:50   8

7. Čakovice B 11        3          0          8          32:57   6

8. Žďár n. S.   12        1          0          11        32:70   2

KAM PŘÍŠTĚ

12. kolo, sobota 4. června, 10:00 hodin: PKS okna Žďár nad Sázavou    - SK Start Praha 3:6 (předehráno), NK Austin Vsetín „B“ - TJ Pankrác (9:00), TJ Avia Čakovice „B“ - TJ Slavoj Český Brod, MNK mobilprovás Modřice „B“ - TJ Sokol I Prostějov