Poslední červnový den si nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov užili na maximum. V domácím areálu kurtů u sokolovny na Skálově náměstí měli bujarou oslavu týmového vítězství po základní části 1. ligy družstev mužů ČR 2022. Obzvláště vydařená akce se však zdaleka neomezila pouze na radostné juchání a křepčení.

Natěšení Hanáci si totiž chtěli také pořádně zahrát, proto slavení spojili s tréninkem v poněkud uvolněném módu. Nejdřív měřili síly v singlu, kde se nejvíc dařilo Lukáši Pírkovi již uzdravenému (snad definitivně) z dlouhodobých problémů se stehenním svalem.

Neboť vyhecovanost téměř všech přítomných postupně rostla s každou další sadou i vypitým pivem, domluvili se plejeři Sokola I na přátelském minizápase mezi sebou do tří vítězných bodů. Klasicky trojice, dvojice a singl.

Zprvu to vypadalo na hladký triumf party zkušených borců Martina Müllera a Petra Zemánka, jež vedla 2:0, i ve specifických podmínkách plně prodávala svůj um. Potom ale mladší sestava okolo mimořádně motivovaného Jana Matkulčíka „vytrejdovala“ na svou stranu Tomáše Robu, aby herním vzepětím následně vyrovnala na 2:2.

O výsledku prestižní bitvy tak rozhodovalo až poslední dílčí utkání, ve kterém už ostřílení borci s extraligovou minulostí nic neponechali náhodě a mohli si užít příjemný výsledkový bonus extrémně veselého podvečera. „Přesto bych řekl, že vyhráli všichni,“ smál se výborně naložený trenér Richard Beneš.

Nálada byla logicky skvělá, vše umocňovalo řízné pivko tekoucí proudem a občas prokládané i něčím ostřejším. Petr Osman s partnerkou navíc aktéry průběžně zásobovali lahodnými špekáčky, k tomu vyhrávala pěkná hudba. Chybět samozřejmě nemohl ani slavný song We are the Champions od kapely Queen.

Došlo též na euforické skandování prvoligových premiantů, kdo že je to vlastně nejlepší. Následně se spřádaly plány, kterak se kvalitně připravit na závěrečné play-off a potvrdit prvenství z dlouhodobé fáze i v rozhodujících k. o. bojích druhé nejvyšší české soutěže.

To však přijde až od druhé poloviny srpna a během září. Teď si prostějovští nohejbaloví hrdinové zatím parádně vychutnali, čeho se jim podařilo dosáhnout v první polovině letošní sezóny. A nutno říct, že zapařili fest. Plným právem!