Na víceúčelovém betonovém hřišti ve sportovním areálu se letos konal první ročník nohejbalového turnaje trojic v Brodku u Prostějova, který uspořádala Malá kopaná Brodku u Prostějova společně s Kioskem na hřišti. V rámci soutěže se na něm představilo hned osm celků a hrálo se systémem každý s každým na dva sety, v případě nerozhodného stavu rozhodl o lepším zápisu vyšší bodový zisk. Z prvního místa a zajímavé ceny, již představovala celá bečka piva, se radoval celek Litrpool. Druhé a třetí místo pro sebe vybojovali domácí fotbalisté.

Poslední roky nohejbalových podniků spíše ubývá. Změnit se to ale rozhodli v Brodku u Prostějova a uspořádali první ročník turnaje pro neregistrované hráče. Počasí přálo a na betonových kurtech tak mohlo vše proběhnout bez větších komplikací. Osm celků se utkalo systémem každý s každým a turnaj tak probíhal téměř po celý den. Nejlépe se první ročník vydařil celku Litrpool, který v prvních šesti duelech ani jednou neztratil a už před posledním remízovým duelem měl jistotu prvenství, po posledním duelu tak mohl slavit i s hlavní cenou, kterou byl sud piva.

Další pódiová umístění pro sebe získali domácí fotbalisté. Na druhém místě skončil mužský celek MK Brodek, který ve vzájemném střetnutí porazil dorost Brodek, pro nějž tak zbylo třetí místo. Na dalším pořadí se umístila Kobra Kobeřice, Potápky, Hasiči Brodek, Zubr team a Kiosek, který zůstal bez bodu.

„Na první ročník velmi vydařená akce, přálo nám počasí, protože na mokrém povrchu by to byl značný problém, ale nebylo ani velké vedro. Myslím si, že si všichni zahráli a byli spokojení. Večer jsme ještě spojili i s country zábavou a užili jsme si tak opravdu vydařenou sobotu. Za rok se tak budeme těšit na další ročník,“ zhodnotil turnaj Radek Kolařík.