Po prázdninové soutěžní pauze vstoupili nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov do vyřazovací části 1. ligy družstev mužů ČR 2022. Před úvodním zápasem semifinálové série na vlastním hřišti proti MNK mobilprovás Modřice B však sčítali řadu různých problémů, což se v bitvě logicky projevilo. A zrodila se zdánlivě hladká porážka 1:5 po hodně vyrovnaném průběhu.

Další prohra v příštím vzájemném střetnutí o nejbližším víkendu by tak už znamenala bleskové vyřazení vítězů dlouhodobé fáze z play-off.

Papírovým favoritům citelně chyběl kvůli zranění Tomáš Roba, zcela zdravotně v pořádku navíc nebyli ani Petr Zemánek, Jan Matkulčík a Lukáš Pírek, byť posledně jmenovaného přestal stehenní sval tolik zlobit. Prostějovské angažmá již ukončil Petr Deutsch. Vše zmíněné dohromady znamenalo nutnost posunout celou sestavu, do níž naskočil na pozici polaře a nahrávače Tomáš Drobil, který v předchozím průběhu sezóny vůbec nenastupoval.

Kromě toho zahnal déšť aktéry důležitého nedělního utkání pod střechu tělocvičny ZŠ v ulici Palackého, kde Hanáci ztratili výhodu obvyklého domácího prostředí. Přesto začali slibně, když ostřílení Martin Müller se Zemánkem bezpečně získali první dvojku kvalitním výkonem 10:8, 10:6. Naopak druhá dvojice Matkulčík, Luk. Pírek nestačila a podlehla téměř zrcadlovým poměrem 6:10, 8:10, ačkoliv ve druhém setu vedla 3:0 a 7:5.

Úvodní trojka Müller, Zemánek, Drobil nicméně směřovala ke zdolání přece jen slabší trojice MNK, bohužel vůbec nezvládla závěr. Za stavu 10:6, 6:10 a 9:7 neproměnila tři mečboly za sebou, ač měla útočně nabito, a Jihomoravané obratem na 9:10 náhle otočili průběžné skóre mače na 1:2.

HODNOCENÍ TRENÉRA

Richard BENEŠ - TJ Sokol I Prostějov:

„Potýkali jsme se s řadou zdravotních problémů u poloviny členů hráčského kádru, navíc za celé letní prázdniny se nepodařilo vinou zranění, dovolených a podobně uskutečnit jediný společný trénink týmu. Přesto byl úvodní semifinálový zápas naprosto vyrovnaný, i když konečný výsledek tomu vůbec neodpovídá. Bohužel jsme nezvládali těsné koncovky, což rozhodlo. Na druhou stranu rozhodně nešlo jen o štěstí nebo smůlu, naopak naše porážka není žádná náhoda. Soupeř prostě šel do dnešního utkání lépe připravený, prokázal větší formu a zvítězil zaslouženě, což si musíme přiznat. Momentálně jsem zklamaný, ale tohle je teď potřeba hodit za hlavu. A soustředit se na příští zápas, kterým budeme v Modřicích odvracet vyřazení z playoff. Otázkou je, co zranění svěřenci, jestli se někteří stihnou uzdravit. Nezbývá než bojovat, dát do hry všechno a věřit.“

 

KUPON:

1. LIGA DRUŽSTEV NOHEJBALISTŮ ČR 2022

- SEMIFINÁLE, 1. ZÁPAS

TJ Sokol I Prostějov – MNK mobilprovás Modřice B 1:5

Stav série: 0:1

Výsledky jednotlivých utkání: Müller, Zemánek – Burian, Halva 2:0 (8, 6), Matkulčík, Luk. Pírek - Pavelka Novotný 0:2 (-6, -8), Müller, Zemánek, Drobil – Burian, Halva, Spousta 1:2 (6, -6, -9), Matkulčík, Luk. Pírek, Lad. Pírek (Žůrovec) – Pavelka, Novotný, Bartoň 1:2 (-5, 9, -9), Luk. Pírek - Burian 1:2 (7, -8, -7), Müller, Zemánek, Drobil – Pavelka, Novotný, Bartoň 1:2 (-5, 7, -9)

Trenér Prostějova: Richard Beneš

Trenér Modřic B: Jakub Spousta

Rozhodčí: Spáčil a Jonák

Diváci: 70

 

NOHEJBAL

1. LIGA DRUŽSTEV MUŽŮ ČR 2021 – VÝSLEDKY

Předkolo play-off: SK Start Praha – NK Austin Vsetín B 5:1, MNK mobilprovás Modřice B – TJ Pankrác 5:0

Semifinále – 1. zápasy: TJ Sokol I Prostějov – MNK mobilprovás Modřice B 1:5, TJ Slavoj Český Brod – SK Start Praha 3:5

KAM PŘÍŠTĚ

Semifinále – 2. zápasy, sobota 3. září, 10.00 hodin: MNK mobilprovás Modřice B – TJ Sokol I Prostějov, SK Start Praha – TJ Slavoj Český Brod (4. 9., 13.00)

O sestup – 1. zápas, sobota 3. září, 10.00 hodin: TJ Avia Čakovice B – PKS okna Žďár nad Sázavou