Nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov mají definitivně za sebou letošní sezónu, během níž vyhráli základní část 1. ligy družstev mužů ČR 2022, následně vypadli v semifinále play-off, tím obsadili třetí místo ve druhé nejvyšší tuzemské soutěži. A teď navzdory vyrovnanému odporu neuspěli v baráži o příští ročník extraligy proti týmu TJ Plazy, kterému podlehli i ve druhém vzájemném duelu. Tentokrát doma 2:5, celkově v sérii 0:2 na zápasy.

V hale Národního sportovního centra Prostějov o nedělním odpoledni začali lépe Hanáci. Martin Müller s Petrem Zemánkem měli ostrý nástup do úvodní dvojice, zatímco soupeři často chybovali. Od stavu 7:2 se sice další průběh zahajovacího střetnutí vyrovnal, ale díky zvládnuté koncovce dramatického druhého setu bylo založeno vítězstvím 10:7, 10:9.

 

 

HODNOCENÍ TRENÉRA

Richard BENEŠ - TJ SOKOL I PROSTĚJOV

„Odehráli jsme o něco horší zápas než před týdnem v Plazech, což na silného soupeře obouchaného ročním působením v extralize nestačilo. Za celou sezónu absolvoval řadu velice těžkých utkání, což se mu teď hodilo, lépe zvládl klíčové momenty dnešní bitvy. Rozhodující byly dva. Za prvé ten, když naše druhá trojka nezvýšila průběžný stav barážové odvety na 3:1, ačkoliv vedla 8:6 ve třetím setu. Pokud by to dokázala, mohl být další vývoj úplně jiný. Takhle nastal obrat na 2:3 a v tu chvíli přišel druhý zlomový okamžik v podobě trochu nečekané prohry naší elitní trojice s tou hratelnější hostující. Tím protivník utekl na 2:4 a zázrak už se potom nestal. Porážka samozřejmě moc mrzí, skončila nám jinak úspěšná sezóna. Je potřeba uznat, že dnes byl tým Plazů o něco lepší. My jsme ale měli zvítězit minule na jeho kurtu, celkově jsme s extraligistou svedli vyrovnané souboje. Kluci maximálně bojovali a chci jim poděkovat, že na hřišti nechali všechno. Celý soutěžní ročník podrobně zhodnotíme později s odstupem času.“

 

KUPON:

BARÁŽ O EXTRALIGU DRUŽSTEV NOHEJBALISTŮ ČR 2023 – 2. ZÁPAS

TJ Sokol I Prostějov – TJ Plazy 2:5

Konečný stav série: 0:2

 

Výsledky jednotlivých utkání: Müller, Zemánek – Bartoš, Knytl 2:0 (7, 9), Matkulčík, Luk. Pírek – Kučera, Zelba 0:2 (-5, -7), Müller, Zemánek, Husařík – Kučera, Knytl, Jeník 2:1 (6, -4, 7), Matkulčík, Luk. Pírek, Drobil (Roba) – Bartoš, Zelba, Folprecht 1:2 (-9, 6, -9), Luk. Pírek – Kučera 0:2 (-7, -7), Müller, Zemánek, Husařík – Bartoš, Zelba, Folprecht 0:2 (-8, -9), Matkulčík, Luk. Pírek, Drobil – Kučera, Knytl, Jeník 1:2 (-8, 8, -7).

Trenér Prostějova: Richard Beneš. Trenér Plazů: Milan Kučera.

Rozhodčí: Halml a Jendrišák.

Diváci: 70