Poslední sobota před nejkrásnějšími svátky roku patřila v sokolovně TJ Sokol I Prostějov na Skálově náměstí jedné pohodové a svým rozsahem spíš komorní sportovní akci. Šlo o Vánoční turnaj v nohejbalu trojic pro hráče i přátele pořádajícího Sokola I.

„Chtěli jsme, aby si kluci naposledy v tomto kalendářním roce ještě pořádně zahráli a zároveň se dobře pobavili v co nejvíc přátelské atmosféře. Prostě se hezky rozloučit s končícím letopočtem 2022,“ řekl Večerníku za organizátory Richard Beneš, trenér prostějovských nohejbalistů.

Čtyři zúčastněné týmy se nejprve utkaly každý s každým v základní skupině, která jen určila výchozí pořadí pro následné play-off. Suverénní byl Čunín, který všechny tři soupeře porazil 2:0. Dvě vítězství si připsalo druhé Imbaque, jednu výhru měli na kontě třetí Řízci a jako čtvrtý se samými prohrami šel do vyřazovacích bojů Dream Team.

Rozhodující play-off pak předchozí výsledky bezezbytku potvrdilo. V semifinále Čunín hladce předčil Dream Team 2:0 a Imbaque nezaváhalo proti Řízkům též 2:0, v duelu o bronz Řízci přemohli Dream Team těsně 2:1. A finále? Zlatý Čunín se dvěma oporami prvoligového Sokola I v sestavě (Lukáš Pírek, Tomáš Roba) si poradil se stříbrným Imbaque 2:0 a zaslouženě bral celkový triumf.

Nakonec druhou trojku přitom táhl Ladislav Pírek, dosavadní kapitán Prostějova ve druhé nejvyšší české soutěži, který po předvánočním klání potvrdil definitivní uzavření své vrcholové kariéry. „Práce, rodina – už je na čase skončit. A taky se znovu moc těším na turnaje neregistrovaných,“ pravil s úsměvem Laďa Pírek.

Všichni aktéři dostali jako odměnu za své kvalitní snažení ceny v podobě něčeho tekutého a chutně ostřejšího. Což společně s rovněž přítomným čepovaným pivem bylo ideální na zapití připraveného guláše, mimochodem výborně uvařeného. „Myslím, že jsme si to fakt báječně užili. V novém roce 2023 nazdar,“ rozloučil se Beneš po sokolsku.