Do letošní sezóny vletěli jako uragán, z úvodních čtyř duelů 1. ligy družstev mužů ČR 2023 získali plný počet osmi bodů při impozantním skóre 24:4. Přesto nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov museli řešit jednu personální nepříjemnost.

V posledních dvou střetnutích (doma Vsetín B, venku Holice) chyběl v sestavě jeden z herně největších tahounů Jan Matkulčík – a nebyla to náhoda. „K zápasu v Holicích nebyl Honza Matkulčík nominován a nepočítáme s jeho účastí ani v dalších utkáních našeho družstva. Důvodem pozastavení jeho účasti v týmu byl přístup ke spoluhráčům i k již rozhodnutému zápasu v Radomyšli. Honza je velmi kvalitní ligový hráč a proto mé rozhodnutí nebylo jednoduché, ale nelze přistupovat k utkáním tak, jako to předvedl ve zmíněné Radomyšli. Navíc podobné to bylo i v některých zápasech během minulého roku,“ vysvětlil Večerníku trenér Sokola I Richard Beneš.

Opora hanáckých aspirantů na extraligový postup přitom nemá zcela zavřené dveře k případnému návratu do kolektivu. „Pokud si Honza uvědomí své chování a přístup k zápasům i spoluhráčům, má v budoucí době bránu do týmu určitě otevřenou. Pevně věřím, že toto rozhodnutí se neodrazí na našich výkonech v dalších zápasech, neboť z dlouhodobého cíle vybojovat extraligu jsme neslevili,“ doplnil Beneš na téma Matkulčík.