Nadcházející sobotu 21. srpna se v Praze koná mistrovství republiky 2021 v nohejbalu singlistů. Mezi pětadvaceti účastníky nebudou chybět hned dva hráči TJ Sokol I Prostějov: Tomáš Roba a Lukáš Pírek.

„S klukama pojedeme do dějiště už v pátek odpoledne a v Praze přespíme, aby se na náročné celodenní boje s ranním zahájením mohli dobře nachystat. Věřím, že oba zahrají kvalitně a dosáhnou na pěkné výsledky,“ prozradil Večerníku trenér Sokola I Richard Beneš.

Hlavně Tomáš Roba patří mezi adepty na medailový zisk. „Tom vlastně obhajuje bronz z minulého šampionátu v roce 2019, neboť loni se MČR kvůli covidu neuskutečnilo. Měl by být nasazený, v probíhajícím ročníku první ligy vyhrál všechny své singlové zápasy a na co nejlepší formě pracoval při přípravě s Honzou Matkulčíkem,“ uvedl Beneš.

Naopak Lukáš Pírek může spíš jen překvapit. „Dlouho se potýkal se zraněním, pak byl na dovolené. Až po návratu v posledním týdnu před mistrovstvím absolvuje aspoň jeden nebo dva tréninky s Tomem Robou, aby se dostal do tempa a nabral herní jistotu,“ sdělil kouč.

Svěřence bude jako vždy osobně podporovat přímo na místě. „Kluci nemusí být v konkurenci mnoha extraligových favoritů pod žádným tlakem, můžou jen pozitivně potěšit. Zejména Tomášovi však dost věřím, je to opravdu výborný singlista,“ doplnil Beneš.