V roli outsiderů startovali nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov na mistrovství republiky trojic v Modřicích. Trio Jan Matkulčík, Lukáš Pírek a Tomáš Roba sice žádné výsledkové senzace nedosáhlo, ale papírově silnější protivníky aspoň citelně potrápilo.

„Ze čtrnácti zúčastněných trojek bylo třináct extraligových, pouze naši kluci hrají první ligu. Mohli jsme tedy jen příjemně překvapit, od čehož nebylo příliš daleko,“ sdělil Večerníku trenér Sokola I Richard Beneš.

V základní skupině jeho svěřenci podlehli jednomu z nejlepších týmů ČR z Čakovic 8:10 a 6:10, druhé trojici Karlových Varů dvakrát 9:10 (ve druhém setu vedli 8:6) a v souboji o postup do čtvrtfinále Žatci 6:10, 9:10 (během druhé sady byli až do stavu 8:7 neustále o bod či dva vepředu).

„Kluci ve všech třech utkáních podali opravdu výborné výkony. Vůbec nebylo poznat, kdo působí v extralize a kdo v první lize, o čemž svědčí i celkové skóre míčů 47:60, tedy velice vyrovnané. Na síti hrál skvěle Honza Matkulčík, chytrými technickými údery mu někdy vypomohl Lukáš Pírek a ten společně s Tomem Robou kvalitně vychytával míče v poli, oba vynikali obětavostí,“ chválil Beneš.

„I přes naše vyřazení ve skupině musím před výkony svých svěřenců smeknout. Hráli nebojácně, bojovali v každém setu až do konce a byla to pro ně tvrdá, zároveň potřebná zkouška před sobotním prvoligovým zápasem o postup do play-off s celkem Čakovic B. Na šampionátu jsme samozřejmě nebyli jen pro účast a snažili se o co nejlepší výsledek, ale soupeři prokázali své extraligové kvality i zkušenosti – zejména v závěrech setů. Určitě nejsem z našeho vystoupení na MČR trojic zklamán,“ zdůraznil Beneš.