Dvaadvacáté kolo UNIQA extraligy žen ČR 2021/22 je posledním před dvoutýdenní pauzou vyhrazenou pro Final Four Českého poháru. Volejbalistky VK Prostějov se vydají vstříc ligové přestávce na hřišti TJ Sokol Frýdek-Místek, kde hrají v sobotu 29. ledna od 17.00 hodin.

Po Přerovu a Šternberku půjde během úvodního měsíce nového roku již o třetí duel Hanaček proti papírově slabšímu soupeři, který mají za povinnost vítězně zvládnout. A nic na tom nemění ani fakt, že tentokrát nastoupí venku, nikoliv na domácí palubovce.

Severomoravanky jsou totiž jedním z nejslabších celků tohoto ročníku elitní tuzemské soutěže. Dosud vyhrály jen čtyři zápasy a získaly čtrnáct bodů, což je řadí až na deváté místo průběžné tabulky. Naposledy v Olomouci při hladké porážce 0:3 dokonce nastoupily kvůli početné marodce s pouhými sedmi hráčkami bez možnosti střídání.

První vzájemné střetnutí aktuálního ročníku získalo vékáčko na vlastní půdě i přes dílčí problémy 3:1 (10, 16, -29, 22), druhé v hale TJ mělo jednoznačný vývoj 0:3 (-19, -10, -16). K oporám Sokolek patří univerzálky Veronika Šnellyová a Tereza Diatková, blokařka Michaela Hadáčková či smečařka Gvantsa Ulumbelashvili.

„Tímto utkáním uzavřeme sérii takzvaně lehčích zápasů, které je ale potřeba úspěšně zvládnout. Dosud se nám to vcelku spolehlivě dařilo a věřím, že při dobrém výkonu nebudeme mít větší potíže ani ve Frýdku-Místku. Musíme však za vítězstvím od začátku naplno jít,“ zdůraznil hlavní trenér prostějovského ženstva Miroslav Čada.