Zápasovou přestávku vyplněnou nejen vánočními svátky vystřídal volejbalistkám VK Prostějov B i TJ OP Prostějov start druhé poloviny 2. ligy žen ČR 2021/22. Oběma družstvům se vydařil.

 BÉČKO VÉKÁČKA JDE NAHORU

Atakovat horní patra tabulky chtěl trenér béčka VK Zdeněk Sklenář. A jeho svěřenkyním zatím útok z páté příčky na vyšší pozice slibně vychází. Důležité bylo hlavně dvojí skolení Kroměříže na vlastní palubovce Národního sportovního centra PV, nejprve 3:0 (21, 15, 11) a poté 3:1 (14, -23, 21, 17).

„V obou utkáních nám hodně pomohla prostějovská odchovankyně Tereza Baláková nastupující v této sezóně za extraligový Přerov. Celý první zápas, a navíc úvodní set odvety odehrála také Klárka Dvořáčková z našeho áčka, obě s Terkou byly tahounkami celého týmu. Další, vesměs mladé holky se přidaly a dobré výkony znamenaly cenná vítězství,“ radoval se Sklenář.

Následovaly souboje v Juliánově, kde to z pohledu tamního Sokola dopadlo 3:2 (19, 24, -29, -22, -9) a 1:3 (22, -11, -21, -15). Z obávané nafukovací haly, kde se hrává na tartanovém povrchu, si tak Hanačky odvezly solidní čtyřbodový zisk, který zatím pomohl k posunu na čtvrtý post průběžného pořadí.

„Vzhledem ke specifickému prostředí i velmi nepříznivému vývoji prvního střetnutí musíme být spokojeni. Holky si na pro ně neznámé podmínky nějakou dobu zvykaly, zabojovaly a ve druhém utkání už předváděly o dost techničtější volejbal, což byla cesta k úspěchu. Znovu přitom nastoupila Balča, kolem níž se mančaft semkl,“ přiblížil Sklenář.

V sobotu 5. února od 10.00 a 14.00 hodin přivítá rezerva vékáčka druhé Svitavy. „Půjde o klíčový dvojzápas, abychom se dotáhli minimálně ke třetímu místu, což je náš cíl. Chceme šest bodů,“ řekl kouč jasně.

ÓPÉČKO SE ZVEDLO, PAK ZASÁHL COVID

Ženy TJ OP Prostějov otevřely pokračování druholigové soutěže doma proti vedoucím Šlapanicím. A favoritovi dokázaly sebrat tři hodnotné body po výsledcích 2:3 (26, 18, -19, -23, -8) a 3:2 (25, 11, -15, -19, 14)!

„Celý tým podal výborné výkony. Už první zápas jsme mohli vyhrát, tam to z vedení 2:0 na sety ještě o kousek nevyšlo. Holky ale dál bojovaly, kolektivně makaly a odvetu už těsně zvládly. Zaslouží pochvalu, přesně takhle jsem si představoval naše zlepšení oproti špatnému podzimu,“ spokojeně hodnotil trenér ópéčka Ladislav Sypko.

Leč vzápětí jeho partu přibrzdil koronavirus. „Museli jsme do covidové karantény a nemohli absolvovat utkání v České Třebové, což byla škoda. Dohrávat se bude 13. února,“ informoval Sypko.

Ještě předtím – konkrétně v sobotu 5. února od 10.00 a 14.00 hodin – vyzvou ženy prostějovského TJ v letní hale u velodromu Juliánov. „To budou hodně důležité zápasy, do nichž jednoznačně půjdeme bodovat naplno. Je potřeba udržet týmové nadšení a bojovnost, zároveň záleží samozřejmě i na sestavě, v jaké nastoupíme,“ odtušil lodivod OP.

Druhá liga žen ČR, skupina C 2021/22 – průběžné pořadí: 1. Šlapanice 40, 2. Svitavy 36, 3. Česká Třebová 32, 4. VK Prostějov B 29, 5. Šelmy Brno B 22, 6. Kroměříž 18, 7. Juliánov 14, 8. TJ OP Prostějov 13.

v Letní hale u velodromu Juliánov.