Pět náročně intenzivních tréninkových dnů prožily volejbalistky VK Prostějov od pondělí 31. ledna do pátku 4. února. Celý týden se musely obejít bez soutěžního duelu, neboť těsně nepostoupily do závěrečného turnaje Final Four Českého poháru žen 2021/2022, které se odehrálo 5. a 6. února v Táboře. S danou situací si však poradily.

„V první řadě jsme tenhle týden se žádným mistrákem chtěli využít ke kvalitní týmové přípravě. Nastavili jsme vysokou náročnost a v případě potřeby trochu ubrali, aby holky nebyly moc přetažené, nezranily se. Náplň? Vedle kondice a síly hlavně herní věci, aby nedošlo ke ztrátě volejbalové jistoty,“ přiblížil kouč Hanaček Miroslav Čada.

Právě proto absolvoval prostějovský mančaft hned dva přátelské mače. V tom úvodním uprostřed týdne podlehl na půdě Šelem Brno 1:3. „Rovnoměrný prostor dostaly všechny hráčky, utkání se nám po pravdě moc nepovedlo a zaslouženě jsme podlehli,“ stručně okomentoval porážku na jihu Moravy Čada.

V pátečním dopoledni jeho svěřenkyně doma naopak přemohly Ostravu 3:2. „Zahráli jsme celkově o dost lépe, i když tam pořád bylo střídání vydařených i horších úseků, nahoru a dolů. Pět vyrovnaných setů s kvalitním soupeřem však mělo každopádně velký přínos,“ zdůraznil Čada.

Nejdůležitější význam obou přáteláků nemusel dlouze vysvětlovat. „Zůstat dva týdny bez jakéhokoliv utkání by znamenalo problém, tak dlouhá zápasová přestávka uprostřed sezóny není vůbec dobrá. Holky herně znejistí, protože sebelepší trénink nenahradí konfrontaci s jakýmkoliv soupeřem, proti kterému je tam vždycky větší napětí. Byť jde o přáteláky. Proto jsme za dva přípravné souboje rádi.“

Ostřílený kormidelník zmínil ještě jednu podstatnou okolnost. „Výborné je, že po covidové karanténě je teď všech dvanáct děvčat zdravých a můžeme denně trénovat v kompletním složení. Což nám v předchozím průběhu tohoto ročníku nevycházelo, naopak nyní pracujeme v plném počtu. A možnost kdykoliv nacvičovat herní situace šest na šest hojně využíváme,“ pochvaloval si Miroslav Čada.