Volejbalistky Prostějova chtějí jít do blížícího se play off UNIQA extraligy ČR 2021/22 z co nejvyšší možné pozice. Aby však vylepšily svou stávající pátou příčku, musí bezpodmínečně vyhrát nejbližší duel. Tím bude náročný souboj proti Ostravě v sobotu 26. února od 17.00 hodin na domácím hřišti Národního sportovního centra PV.

 

Hanačky jsou tedy páté se čtyřiačtyřiceti body na kontě, Severomoravanky drží třetí post a mají o tři punkty víc, k tomu čtvrteční dohrávku v Králově Poli k dobru. Pokud ale na brněnské půdě nezabodují, mohou je ženy VK v případě triumfu 3:0 nebo 3:1 v nadcházejícím vzájemném střetnutí dostihnout.

Jaká je aktuální forma obou soupeřů? Vékáčko naposledy podlehlo 0:3 právě v hale KP, předtím porazilo Šternberk 3:0 a nestačilo Liberci 1:3. Družstvo TJ udolalo Olomouc i Šelmy Brno shodně 3:2, což byly jediné dva jeho soutěžní mače od pohárové pauzy.

Dosavadní vzájemné bitvy během aktuální sezóny vyzněly dost vyrovnaně. Nejprve uspěl na vlastní palubovce ostravský celek 3:1 (21, -22, 29, 16) už koncem září, poté mu prostějovský mančaft prohru oplatil poměrem 3:2 (33, -18, -22, 25, 12) zkraje listopadu. Zajímavostí je, že se oba kolektivy nedávno utkaly i v přáteláku, který v NSC patřil znovu po pěti sadách hanácké partě.

Ze svěřenkyň trenéra Zdeňka Pommera si družina okolo kapitánky Simony Bajusz bude muset dávat největší pozor na univerzálku Sandru Kotlabovou a slovenskou smečařku Andreu Štrbovou, což jsou jednoznačně největší bodové tahounky výběru od hranic s Polskem. Na nahrávce nastupuje Anna Pospíšilová, na bloku Kateřina Zemanová s Elen Jedličkovou, na druhé smeči Petra Nečiporuka (Lotyšsko) a na liberu Skarleta Jančová (SR).

„Ostravě se daří, celá sezóna jí zatím vychází velice dobře. A je zřejmé, že nás proti ní čeká další těžké utkání, porazit tak houževnatého soupeře bude náročné. Samozřejmě však víme, že cesta k udržení pátého místa a případně k posunu tabulkou nahoru vede jedině přes vítězství nad TJ, ideálně tříbodové. Proto za výhrou půjdeme, musíme se o ni porvat,“ avizoval maximální důležitost sobotní konfrontace hlavní trenér prostějovských volejbalistek Miroslav Čada.  

 

08 vk pozvanka