Náročné to ve vyřazovacích bojích volejbalové UNIQA extraligy žen ČR 2021/22 nemají zdaleka jen samotné hráčky či členové realizačních týmů. Těžkou práci odvádí také nejvěrnější fanoušci, obzvlášť oba bubeníci z kotle příznivců VK Prostějov a zároveň otcové zainteresovaných plejerek.

„Já teď skoro nemůžu ani mluvit,“ chraptěl po pondělním triumfu 3:0 nad Ostravou pan Frič, tatínek slovenské smečařky Karolíny. „Máme ještě mladší dceru, a když fandím obden na utkáních obou děvčat, nestíhá si můj hlas dostatečně odpočinout. Měli by zavést delší přestávky mezi jednotlivými zápasy,“ smál se vytrvalý a nezdolný fanda. Bez ohledu na vlastní zdraví následně nechyběl ani ve čtvrtek na severu Moravy, ani v neděli v Národním sportovním centru PV.

Podobně zapáleným podporovatelem Hanaček je od prosincového příchodu Kláry Faltínové do vékáčka její táta Tomáš. Kromě toho stíhá ještě komentovat domácí duely ostravského klubu, kde je rovněž zainteresován. A pro prostějovský tým přišel s jedním zlepšovákem. „Mám trumpetu, ale marně jsem v hledišti sháněl někoho, kdo by se na ni odvážil troubit. Uvidíme příště,“ plánoval Faltín.