Pořádně výživné a dramatické je rovněž druhé semifinále UNIQA extraligy žen ČR 2021/22 mezi volejbalistkami KP Brno a UP Olomouc. Zažilo přitom obrat svého průběhu.

Do vzájemného střetnutí číslo dva šly Hanačky po vcelku jasné úvodní prohře v jihomoravské metropoli. Doma však protivnicím oplatily ještě razantnějším způsobem, když je doslova smetly až nečekaně hladce 3:0 (16, 12, 17).

„Jednotlivé zápasy série se hrají velmi rychle za sebou, takže nebylo jednoduché si vyčistit hlavu po porážce v Brně. Přesto to holky dokázaly, maličko jsme i pozměnili sestavu a ta se chytila. Moc se mi líbilo, jak byl tým rázem agresivnější, hráčky hleděly jen přes síť na soupeře a nedívaly se jedna po druhé. Celý kolektiv tentokrát táhl za jeden provaz,“ nešetřil v úterním večeru chválou trenér úpéčka Martin Hroch.

„Domácí se na nás velmi dobře připravili, nám tentokrát některé hráčky nezahrály podle představ. To je ale v těchto sériích běžné. Nemůžeme čekat, že budeme každý zápas vítězit a otáčet nepříznivý stav. Známe však kvality našeho družstva a budeme bojovat dál, semifinále dneškem zdaleka nekončí,“ zůstával nad věcí kouč Králova Pole Richard Wiesner.

Třetí mač ve „zlaté lodi“, jak se druhému největšímu městu České republiky poeticky přezdívá, byl dlouhým pětisetovým dramatem. Olomoucká družina dvakrát vedla zvládnutím těsných koncovek, výběr KP pokaždé suverénně vyrovnal. Ovšem tiebreak patřil zkušenějším hostům.

„Jsme samozřejmě moc smutné, ale myslím, že to byl nejhezčí zápas, který jsme v sezóně odehrály. Fanouškovská kulisa byla ohromná a každý si to v hale určitě užil. Přesně to je play-off, daly jsme do utkání všechno a rozhodlo pár našich zbytečných chyb, z nichž se do budoucna můžeme rozhodně poučit,“ okomentovala brněnská kapitánka Daniela Digrinová.

„Byl to velice vyrovnaný zápas. Záleželo na tom, komu se podařila série na podání. V dobře rozehraném čtvrtém setu jsme se pak nedokázaly vůbec otočit z jednoho postavení, protože nás soupeř zatlačil na servisu. Tiebreak už byl o štěstí, celkově šlo o moc pěkné utkání se šťastným koncem pro nás,“ hodnotila kapitánka vysokoškolaček Barbora Gambová.