Finálová série UNIQA extraligy žen ČR 2021/22 pokračuje. Volejbalistky VK Prostějov ji proti KP Brno vedou 2:1 na duely a ve čtvrtém vzájemném střetnutí mají výhodu vlastního hřiště. Hraje se ve čtvrtek 28. dubna od 17.00 hodin v hale Národního sportovního centra PV.

Boj o letošní titul přitom už mohl být minulostí, neboť Hanačky při zápasovém náskoku 2:0 vedly v pondělí v Králově Poli během třetího mače 2:1 na sady a 15:10, ještě i 19:16 ve čtvrté. Potom však jihomoravský celek vývoj otočil na 3:2 (-19, 15, -24, 20, 8), čímž odmítl prostějovské oslavy na své palubovce.

„Nemyslím si, že by to dnes bylo o hlavách, za naši těsnou porážku mohly herní důvody. Jakmile soupeři vycházel agresivní servis, tak jsme měli problémy na přihrávce a následně se tolik neprosazovali útokem, což byla v předchozích utkáních naše největší zbraň. Brno také velmi kvalitně bránilo, právě takovým způsobem obrátilo i ten závěr od koncovky čtvrtého setu. Zvítězilo zaslouženě,“ sympaticky uznal kouč vékáčka Miroslav Čada.

Nejdůležitější pro jeho kolektiv nyní je netrápit se příliš jednou porážkou ani vědomím, že zlato bylo již hodně blízko. Zkrátka jít do další bitvy, nechat v ní absolutně všechno, odvést co nejlepší výkon od začátku až do úplného konce. A tím se probít ke kýženému triumfu. Co by přišlo pak, to každý moc dobře ví.

„Královo Pole se třetím zápasem výkonnostně zlepšilo, teď je řada na nás. Každé utkání je jiné a já věřím, že se z jedné dílčí prohry otřepeme, abychom hned příště doma zahráli lépe než tentokrát. Opět se musíme kvalitně připravit, jít naplno do každé výměny, maximálně bojovat,“ zdůrazňoval Čada nejdůležitější věci.

Letošní finále elitní tuzemské soutěže provází oboustranně fantastická atmosféra. Prostorově menší NSC Prostějov se nyní pravidelně mění ve vroucí kotel, kde hráčky žene za úspěchy ohromně bouřlivá podpora vynikajících fanoušků.

„Výhoda domácího prostředí se vrací na naši stranu. I venku v početní menšině jsme se mohli opřít o neúnavné povzbuzování našich výborných fandů za jakéhokoliv stavu. Ve vlastní hale určitě bude tahle pomoc ještě mnohem intenzivnější, tak jako minule při vítězství 3:0. A my chceme lidem udělat radost,“ připojil Čada.

Poznáme ve čtvrtečním podvečeru nové mistryně tohoto extraligového ročníku?