Opravdový volejbalový boom zažil Prostějov během uplynulé sezóny 2021/2022 a hlavně v jejím fantastickém závěru, kdy ženy VK skvělými výkony napříč celým play-off vybojovaly nadmíru nečekaný mistrovský titul. I s vydatnou pomocí bouřlivých příznivců.

 „V posledních letech mohli diváci do hlediště na sportovní akce kvůli covidu jen v omezeném počtu a museli přitom splňovat různá hygienická nařízení, v některých obdobích byla účast veřejnosti dokonce zakázána úplně. Což je teď už naštěstí pryč, snad definitivně,“ ohlédl se za neradostným předchozím obdobím šéf vékáčka Petr Chytil. „Jakmile se situace vrátila do normálu a náš A-tým se v průběhu extraligové soutěže postupně zlepšoval, rostla každým dalším zápasem i jeho podpora ze strany fanoušků. Ti byli hlavně ve vyřazovacích bojích naprosto vynikající, jejich bouřlivé povzbuzování vytvářelo holkám skutečně parádní domácí atmosféru. Za což moc děkujeme,“ zdůraznil Chytil.

Kolem otce slovenské smečařky Karolíny Fričové s bubnem a dalších členů její rodiny, kteří vytrvale fandili i v dobách restrikcí proti koronaviru, kdy se Hanačkám tolik nedařilo, se časem vytvořil perfektně fungující kotel „ultras“. Jak už jsme několikrát popisovali, jeho nejvíc hlučné jádro tvořili společně s Fričovými rovněž tatínek smečařské posily Kláry Faltínové, její přítel, také partner nahrávačky Simony Bajusz. A následně se přidávali další včetně skalních příznivců, kteří podporují prostějovské volejbalistky již spoustu let.

„Úplně jsem si vzpomněla na staré zlaté časy, kdy v prvních letech existence našeho klubu bývala hala Sportcentra DDM na velké zápasy hodně zaplněná a divácká kulisa byla tehdy vynikající. Teď hrajeme v sice menším, ale krásně moderním Národním sportovním centru – a nádherné zážitky z minulosti se vrátily. Zejména ve finále byla atmosféra fakt neskutečná, fandové zaslouží obrovskou pochvalu i naše díky,“ řekla hráčská pamětnice deseti zlatých korunovací a momentálně kondiční trenérka družstva ze srdce Hané Solange Soares.

Proto na závěr ještě jednou jasný vzkaz všem fanouškům volejbalového VK Prostějov: MOC DĚKUJEME ZA ÚŽASNOU PODPORU!