Patnáct let existuje volejbalový klub VK Prostějov. Za tu dobu jej podporovala spousta subjektů, společností a firem, bez jejichž finanční i jiné pomoci by Hanačky nemohly získat rekordních deset mistrovských titulů za sebou (2009 až 2018). Ani teď čerstvě vybojovat už jedenáctý v mimořádně úspěšné oddílové historii.

 

 

Partneři vékáčka se přitom v průběhu let měnili a střídali, ovšem někteří zůstali věrní celou dobu. Bez ohledu na to, jak se zrovna dařilo či nedařilo. Za prostějovským volejbalem právě takovým způsobem pevně stojí v první řadě statutární město Prostějov a Olomoucký kraj.

„Městu i kraji patří naše obrovské díky, největší ze všech. Jejich podpora našeho klubu je dlouhodobá, stabilní a přitom natolik výrazná, abychom je mohli kvalitně prezentovat svými výkony i výsledky jak na české, tak případně na mezinárodní scéně,“ zdůrazňuje předseda správní rady VK Petr Chytil.

Nezapomíná však ani na vítanou pomoc úplně všech partnerů. „Nacházíme se v ekonomicky i celkově složitých časech, kdy získat či udržet si jakéhokoliv komerčního sponzora je velice těžké. Zvlášť mimo nejpopulárnější sporty v ČR, tedy fotbal a hokej. Proto si maximálně vážíme každého partnera, jenž prostějovský volejbal podporoval v minulosti a podporuje ho momentálně, navzdory nelehké době. Všem moc děkujeme,“ říká Chytil jasně.