V rámci své propagace na sociálních sítích vyhlašuje volejbalová UNIQA extraliga žen ČR už řadu let po každém svém kole Ideální sestavu složenou z nejlepších hráček daného dějství podle hlasování fanoušků. V uplynulém ročníku 2021/2022 tuto soutěž naprosto ovládaly volejbalistky VK Prostějov.

 „Hlasování jsem se pravidelně účastnil a také pozorně sledoval jeho výsledky, dělal si z nich statistiky. A můžu říct, že naše holky na tom byly v porovnání s jinými kluby výborně – díky svým výkonům i příznivcům. Ocenění si rozhodně zasloužily,“ řekl Večerníku věrný fanda vékáčka František Župka, který jen výjimečně vynechá některý z domácích zápasů a často jezdí i na ty venkovní.

Z jeho pečlivých záznamů lze vyčíst, že během dlouhodobé části extraligových bojů hlasování suverénně dominovala prostějovská smečařka Karolína Fričová, jež se do Ideální sestavy dostala z dvaadvaceti pokusů hned osmnáctkrát! Co její parťačky? Taky klasa. Raquel Löff 11x, Simona Bajusz 10x, Adéla Stavinohová 7x, Karin Šunderlíková a Kateřina Kvapilová 3x, Klára Faltínová 2x, Michaela Beránková a Michaela Smolková 1x.

Herně gradující Hanačky pak měly nad konkurencí navrch i během úžasného play-off. Do Ideální sestavy čtvrtfinále se dostalo trio Bajusz, Fričová i Šunderlíková, po semifinále se mezi top plejerky dle podpory respondentů vyšvihla dokonce šestice Bajusz, Löff, Fričová, Faltínová, Šunderlíková a Stavinohová! No a sestava finále? Znovu nadvláda zástupkyň VK, tentokrát pětinásobná: Bajusz, Löff, Fričová, Šunderlíková a Stavinohová.

„Uvedená hlasovací soutěž podle mě dokládá, že naše volejbalistky hrály v této sezóně opravdu skvěle a že mají dost věrných fanoušků, kterým na nich záleží. Z jedenáctého titulu máme všichni obrovskou radost a už se moc těšíme na příští ročník,“ prohlásil spokojený Župka.