Tři týdny trvala příprava volejbalistek VK Prostějov po skončení uplynulého soutěžního ročníku. Probíhala od 9. do 27. května s volnými víkendy a momentálně je tedy už minulostí.

 Jak již dříve Večerník informoval, slavné dobytí jedenáctého mistrovského titulu vystřídala krátká desetidenní dovolená, načež se část členek hanáckého družstva znovu zapojila do společného tréninkového procesu. Po celou dobu posledních tří týdnů jich byla přesně třetina z dvanáctičlenného kádru.

Pod vedením asistenta trenéra Lubomíra Petráše makaly nahrávačky Simona Bajusz a Klára Dvořáčková, blokařka Petra Kožoušková i smečařka Pavla Meidlová. Ostatní plejerky buď plní reprezentační povinnosti, nebo měly předem naplánován jiný osobní program.

„Do společné práce naskočily v podstatě ty holky, které mají smlouvy uzavřené do konce května, ne jen do konce dubna. A zároveň teď nejsou v nároďácích. Například Simona se k české reprezentaci připojí až později před kvalifikací o mistrovství Evropy, proto nyní byla ráda za možnost klubové přípravy. Tu uvítala i další tři děvčata, než budou v červnu a červenci pokračovat individuálně,“ řekl Luboš Petráš.

Svěřenkyním ordinoval kondiční i herní tréninky, posilovnu, výběhy do terénu a také beachvolejbal. „K tomu jsme se však dostali pouze jednou na úplný závěr, nebylo tolik času jako loni. Ani jiné doplňkové sporty jsme ze stejného důvodu tentokrát nezařazovali, navíc i vzhledem k menšímu počtu holek. Abychom si v hale zahráli tři na tři, zapojili jsme se i my dva s Kubou Krčmařem. A po čtyřech setech byli pak dost rozlámaní, tedy hlavně já,“ zasmál se Petráš.

Momentálně je tedy volno. Hráčky vékáčka čeká dva měsíce trvající samostatné udržování fyzické kondice, než začne v pondělí 1. srpna týmová příprava na novou sezónu 2022/23.