Golden European League žen 2022 odstartovaly volejbalistky České republiky famózně. V úvodním střetnutí základní skupiny B na půdě Chorvatska měly výrazně navrch a odvezly si jednoznačný výsledek 0:3 (-21, -16, -15) ve svůj prospěch, na čemž se aktivně podílely hned dvě hráčky VK Prostějov!

Smečařka Klára Faltínová dostala ve Varaždínu důvěru jako členka základní sestavy, odehrála celý zápas a zaznamenala osm bodů. Neměla sice nijak výborná statistická čísla, ale byla platnou součástí týmu a svou soutěžní premiéru v reprezentačním dresu zvládla dobře.

Blokařka Kateřina Kvapilová vše jistila z lavičky, aby na krátkou chvíli dostala příležitost coby střídající. A pomohla dvěma solidními servisy. Také pro Katku šlo o debut za národní výběr dospělých v ostrém duelu.

Kolektiv ČR na Balkáně nejvíc táhly již zkušenější opory Gabriela Orvošová, Michaela Mlejnková, Veronika Trnková či Magdaléna Jehlářová. „Holky byly maximálně soustředěné od prvního do posledního míče, proto jsme jasně zvítězili. V družstvu máme dost nových mladších děvčat a dělá mi radost, že se i ona podílela na této cenné výhře,“ pochvaloval si hlavní trenér českého mančaftu Giannis Athanasopoulos.

STATISTIKY HRÁČEK VK PROSTĚJOV V GEL 2022

Chorvatsko – Česko 0:3 (-21, -16, -15): Klára Faltínová 8 bodů (6 útoků + 1 blok + 1 eso), úspěšnost útoku 33 procent, úspěšnost přihrávky 31 procent, celková užitečnost +2. Kateřina Kvapilová 0 bodů (jen krátce střídala).

TEĎ PŘIJDOU DVĚ DERBY ČR VS. SR!

Během tohoto týdne jsou na programu hned dva divácky atraktivní mače mezi volejbalistkami České republiky a Slovenska, jež okoření souboje prostějovských klubových parťaček.

V nominaci naší země pro pokračování Zlaté Evropské ligy totiž nadále figuruje Klára Faltínová (naopak Kateřina Kvapilová již ne) a do party SR nedílně patří dvě výrazné postavy vékáčka z uplynulé sezóny, univerzálka Karin Šunderlíková a smečařka Karolína Fričová.

Proti sobě se postaví nejprve ve středu 1. června od 17.00 hodin, kdy natěšení fanoušci v Nitře uvidí úvodní derby Slovensko – Česko. Odveta pak přijde na řadu v sobotu 4. června od 19.00 hodin, a to v Karlových Varech.

Jak obě bitvy dopadnou? A nakolik do jejich osudu promluví zástupkyně mistrovského souboru z Hané?