V období po skončení klubové sezóny se každoročně roztáčí kolotoč hráčských změn, příchodů a odchodů. Jen vždy nějakou dobu trvá, než se jednotlivé přestupy či hostování oficiálně oznámí. Proto se zatím zaměříme převážně na pohyby v kádru volejbalistek VK Prostějov.

Tentokrát byly pouze dva, přičemž citelným odchodem je hlavně přesun slovenské smečařky Karolíny Fričové do ciziny. Kája se už delší dobu netajila tím, že by si od příštího ročníku ráda zahrála některou z renomovanějších zahraničních soutěží, což jí skvělé výkony umožnily. A jde do německé bundesligy. Druhá nahrávačka vékáčka a prostějovská rodačka i odchovankyně Klára Dvořáčková naopak změní dres v rámci české UNIQA extraligy. „Klárka potřebuje pravidelně hrát zápasy, proto vzala Frýdek-Místek,“ prozradil nám otec Dvořáčkové, že jeho dcera posílí Sokol.

Dílčími korekturami projde soupiska žen Liberce, které jako největší favoritky skončily „až“ třetí. V létě tak do Dukly zamíří nizozemská nahrávačka Hyke Lyklema z Team 22 Arnhem, pro niž půjde o první angažmá za holandskými hranicemi.