Jedním z důležitých stavebních kamenů mistrovského úspěchu volejbalistek VK Prostějov v uplynulé sezóně byla slovenská univerzálka Karin Šunderlíková. Jako velká posila přišla na přelomu roku, výrazně pomohla k zisku extraligového titulu, nevěděla však jistě, zda nadále zůstane. Nyní už je tato otázka zodpovězena. Dvaadvacetiletá úderná hráčka v hanáckém klubu pokračuje!

„Pravda je taková, že zatím nevím. Momentálně to ani nechci řešit. Uvidíme, co přinese nejbližší budoucnost,“ říkala neurčitě Šunderlíková hned po rozhodujícím finálovém střetnutí na téma, jestli setrvá v prostějovských službách.

Následně se rozmýšlela a jednala s vedením vékáčka, ovšem na dálku, neboť brzy nastoupila do reprezentace Slovenska. A v ní je suverénně největší bodovou lídryní, například ve středečním duelu letošní Golden European League žen skórovala třiadvacetkrát!

Právě před tímto „federálním“ derby se celá záležitost ohledně nejbližší oddílové budoucnosti razantní útočnice definitivně rozsekla. „Mohu prozradit, že Karin i v příští sezóně 2022/23 bude hrát za Prostějov. Dohodli jsme se s ní na jejím pokračování tady, uzavřela novou smlouvu,“ oznámil hlavní trenér a sportovní ředitel VK Miroslav Čada.

Z jeho hlasu logicky zaznívala nemalá radost, neboť zimní akvizice se rychle stala klíčovou oporou místního družstva. „Jakmile se Karin po předchozí tříměsíční pauze kvůli zdraví dostala zpět do formy, byla velice důležitou součástí našeho mančaftu. Proto jsme moc rádi, že jsme ji udrželi,“ neskrýval Čada.

O herním přínosu Šunderlíkové ostatně vypovídají dosažené statistiky v UNIQA extralize ČR 2021/22. Ačkoliv absolvovala pouze její druhou polovinu, stihla zaznamenat 374 bodů a v průměru na jeden set se tak stala druhou nejčastěji skórující plejerkou celé soutěže! Navíc na podání skončila s taktéž vysokým průměrem dosažených es pátá.

„Útočné zakončení a servis jsou jednoznačně dvě největší zbraně, jimiž Karin pomáhá kolektivu. Ve své levačce má velkou ránu, zároveň ale dokáže podle situace zvolit i techničtější řešení. Kromě toho je povahově naprosto pozitivní člověk, výborná do party. Není pochyb o tom, že dál bude jednou z největších tahounek našeho týmu,“ zdůraznil Čada.

Setrvání stěžejní univerzálky je zásadním krokem pro výstavbu kvalitního hráčského kádru Hanaček na další ročník. Jeho drtivá většina zůstala pohromadě, místo odcházející smečařky Karolíny Fričové se povedlo získat Jéssicu Silvu (Brazílie, dosud UP Olomouc) a zbývá přivést už jen druhou nahrávačku.

Téma aktuálního složení soupisky prostějovských volejbalistek podrobně rozebereme v příštím vydání Večerníku!