Až do neděle 26. června nakonec trénovaly mládežnické volejbalistky VK Prostějov v rámci společné přípravy na sklonku sezóny 2021/22.

„Původně jsme chtěli končit už během týdne, ale pak jsme se rozhodli tréninkový program protáhnout do neděle, abychom využili maximum času před letními prázdninami a červencovou pauzou,“ vysvětlil šéftrenér mládeže ve vékáčku Aleš Novák.

Po svých povinnostech u mužské reprezentace ČR se do vrcholícího programu prostějovských družstev zapojil hlavní kouč juniorek Zdeněk Sklenář, naopak třeba trenérka starších žákyň Solange Soares je už několik týdnů doma v Brazílii. „Každopádně jsme se snažili dělat přípravu holkám všech věkových kategorií dostatečně náročnou a přitom současně i zábavnou, aby měly v období začínajícího horkého léta dostatek motivace,“ sdělil Novák.

S tím, že na závěr klubové náplně plynule naváže volejbalová část Olympiády dětí a mládeže 2022 kompletně hraná v hale Národního sportovního centra Prostějov od pondělí 27. do čtvrtka 30. června. „Za výběr Olomouckého kraje nastoupí několik našich děvčat. Jinak už budou mít hráčky volno na odpočinek, zároveň je potřeba se fyzicky aspoň trochu udržovat, průběžně zůstávat v aktivním pohybu. Společnou přípravu na novou sezónu 2022/23 pak odstartujeme v úvodu srpna,“ doplnil Novák.