Za poslední dva týdny vešlo ve známost několik dalších změn dresů českých volejbalistek, a to nejen v rámci UNIQA extraligy žen ČR. Všechny informačně dostupné přestupy alespoň krátce shrnujeme.

Odchovankyně VK Prostějov Aneta Weidenthalerová nastupující na smečařském postu strávila minulou sezónu ve francouzském VC Valenciennes, odkud se teď vrací do rodné země, konkrétně do Sokola Šternberk. Ten přivedl ještě americkou blokařku Olivii Kofie, dobře známou z dřívějšího působení v Olomouci. Poslední rok strávila akvizice z USA ve švédském Engelholmu.Dukla Liberec získala druhou zahraniční nahrávačku ze švýcarského Kanti Schaffhausen, jmenovitě jde o rakouskou plejerku Victorii Deisl. Zároveň přichází na sever Čech i ukrajinská smečařka Diana Frankevych (dosud Vandeuvre Nancy, Francie). V cizině lovilo rovněž Královo Pole, kam angažovali bulharskou univerzálku Simonu Nikolovu. Během uplynulého ročníku nastupovala za tamní DKS Varna. Z ukrajinské Poltavy míří do Sokola Frýdek-Místek smečařka Anna Shumeyko.

Působiště za hranicemi změnily dvě tuzemské reprezentantky. Blokařka Veronika Trnková přešla v Itálii z Říma do Pinerola, smečařka Eva Hodanová přestoupila v Německu z Aachenu do Thüringenu.