V sobotu zahájený evropský šampionát volejbalistek U17 je velkou mezinárodní sportovní akcí. A neboť jedna ze základních skupin se hraje v hale Národního sportovního centra Prostějov, podílí se na zdárném průběhu turnaje celá řada místních.

Místopředsedou organizačního výboru ME kadetek 2022 je šéf VK Prostějov Petr Chytil. V pořadatelském štábu figurují dva členové hanáckého klubu, trenér juniorek Zdeněk Sklenář a sportovně technický manažer Marek Sonnevend. Prvně jmenovaný je navíc i hlavním statistikem celého mistrovství.

Rozhodčím a delegátům prostějovské části šéfuje Jakub Gall, vrchního lékaře zastává doktor žen vékáčka Pavel Navrátil, zdravotní dozor při trénincích vykonává hráčka zdejšího A-týmu Pavla Meidlová. Elektronický zápis jednotlivých zápasů pořizují Jindřich Němeček a Renata Fialová, vstupenky divákům prodávají Tereza Hudečková, Lenka Chmelařová, Milena Kučerová a Lenka Brančíková.

Za partu řidičů (Roman Veselý, Tomáš Kvapil, Radim Selucký) zodpovídá manažer marketingové agentury TK PLUS Jiří Zháněl, spoustu práce při přípravách kontinentálního vrcholu dívek do sedmnácti let logicky odvedli i zaměstnanci NSC PV v čele s ředitelem Ivanem Pospíšilem a správcem Martinem Hubáčkem. Zapomenout samozřejmě nesmíme ani na mládežnické plejerky VK v rolích podavaček míčů.

„Všem patří za obětavé nasazení ve prospěch mistrovství Evropy kadetek velké poděkování,“ zdůraznil Petr Chytil.