Jako první letos odstartují společnou přípravu na soutěžní ročník 2022/2023 nikoliv ženy VK Prostějov, ale mládežnické volejbalistky tohoto klubu. Vstupním dnem je přitom právě dnešek, tedy pondělí 1. srpna.

„V jedenáct hodin dopoledne mají první trénink juniorky, po nich odpoledne přijdou na řadu kadetky. Nabírání formy před novou sezónou zahájíme samozřejmě v domácím prostředí haly Národního sportovního centra Prostějov,“ prozradil hlavní kouč vékáčka U20 Zdeněk Sklenář.

Ten přišel na Hanou z mistrovského mužstva Karlových Varů před rokem, ale kvůli práci statistika u reprezentace mužů České republiky se do oddílového dění mohl zapojit až se zpožděním. „Tentokrát stihnu klubovou přípravu hned od začátku, což je moc dobře,“ ujistil Sklenář, že nyní dorazí včas.

Zatímco on znovu povede místní juniorky, děvčata z kadetského výběru U17 bude mít opět na starost šéftrenér mládeže v celém VK Aleš Novák. „Cílem obou našich extraligových týmů v těchto věkových kategoriích bude boj o co nejvyšší pozice a daleké vyhnutí sestupovým starostem,“ zdůraznil Sklenář.

Prostějovské starší i mladší žákyně vstoupí do společné přípravy o něco později, konkrétně v pondělí 15. srpna. Nedlouho poté ve druhé polovině tohoto měsíce přijde na řadu letní soustředění ve Sport & Relax areálu Bozeňov v Dolním Bušínově na Zábřežsku, což je severní Morava.

„Část holek už tam byla loni. Sice jde o oblast s horším signálem, ale po kondiční i volejbalové stránce tam budeme mít všechno potřebné k dispozici, včetně veškerého zázemí,“ ujistil s úsměvem Sklenář, že plánovaný tréninkový kemp klíčovou měrou přispěje k dobré připravenosti mladých Hanaček na jejich soutěže.