Přesně za týden – tedy v pondělí 8. srpna – odstartuje společná příprava volejbalistek VK Prostějov na novou sezónu 2022/2023. Zahajovací trénink je na programu v uvedený den od 16.00 hodin v hale Národního sportovního centra Prostějov.

„Celou přípravu absolvuje hned od začátku velká většina týmu, chybět budou jen tři reprezentantky. Karin Šunderlíková do úvodu září, kdy se Slovenskem dokončí kvalifikaci mistrovství Evropy, a Simona Bajusz s Klárou Faltínovou až do konce září, protože absolvují ještě světový šampionát. Pokud nebudou chybět v užší nominaci českého nároďáku,“ odtušil kouč vékáčka Miroslav Čada.

Tréninkové období potrvá necelých devět týdnů, neboť nadcházející ročník UNIQA extraligy žen ČR začne až 8. října. „Dva měsíce je optimální délka přípravy, která bude svou náplní podobná jako v minulých letech. To znamená ze začátku dost kondice pod vedením Solange Soares, postupně pak přidávání víc a víc herních věcí,“ prozradil Čada v obecné rovině.

Koncem srpna jeho svěřenkyně absolvují společný trénink včetně cvičných setů s Olympem Praha, který na Hané stráví soustředění. Během zářijových víkendů potom přijdou postupně na řadu přípravné turnaje v Přerově, v Olomouci i domácí v Prostějově. K tomu se budou operativně domlouvat přátelské duely.

„Utkání bychom měli mít před zahájením soutěže opravdu dostatek tak, abychom do ligy šli správně rozehraní a v co nejlepší možné formě. Zápasový program základní části bude tentokrát hodně nabitý, je potřeba dobře chytit nástup,“ zmínil Čada.

Více podrobností o přípravě ženského družstva VK přineseme v příštím vydání Večerníku.