První den společné přípravy na novou sezónu 2022/23 absolvovaly volejbalistky VK Prostějov přesně podle plánu v pondělí 8. srpna odpoledne. Pojďme si ve stručnosti projít, co zahajovací trénink v Národním sportovním centru PV obsahoval a kdo při něm nechyběl.

Přítomno bylo osm hráček: blokařky Kateřina Kvapilová, Petra Kožoušková a Zuzana Dostálová (U22), smečařky Pavla Meidlová, Michaela Smolková a Adriana Jurčíková (U22), univerzálka Michaela Beránková a libero Adéla Stavinohová.
Podle očekávání scházely tři reprezentantky, nahrávačka Simona Bajusz, smečařka Klára Faltínová (obě Česko) i univerzálka Karin Šunderlíková (Slovensko). Také chyběly juniorky pobývající na mládežnickém soustředění v Dolním Bušínově (nahrávačka Bára Abendroth, smečařka Simona Marešová, libero Andrea Píchalová).
Na cestě z Brazílie do ČR ještě byly blokařka Raquel Löff a smečařka Jéssica Silva, jež se měly k družstvu připojit od úterka. O týden pozdější nástup do přípravného procesu pak měla z osobních důvodů povolen nahrávačka Soňa Nováková.
Z realizačního týmu plejerky přivítali hlavní kouč Miroslav Čada, asistent trenéra Lubomír Petráš, kondiční trenérka Solange Soares, statistik Jakub Krčmař, masér Marek Roba a nový lékař Jan Horna, který na tomto postu vystřídal dlouholetého doktora Pavla Navrátila.
Lodivod Čada nejprve svěřenkyně seznámil se všemi nejdůležitějšími informacemi ohledně začínající přípravy i celého mančaftu. Následovalo krátké rozběhání, důkladná rozcvička a zhruba půlhodinová série různých cvičení zaměřených na kondici. Poté si holky přibližně dvacet minut zapinkaly s balóny, aby si je po letní pauze aspoň trochu osahaly.
Náplň startovacího tréninku pak uzavřel „oblíbený“ výběh do nedalekého lesoparku Hloučela a zpět, což bylo zatím vše.

 

Fotogalerii najdete ZDE: