Mládežnické volejbalistky VK Prostějov zahájily společnou přípravu na novou sezónu 2022/2023. Juniorky a kadetky ji odstartovaly už v pondělí 1. srpna, žákyně se vrhly po letní pauze do práce od středy 3. srpna.

Většina tréninků se odehrává v domovském stánku vékáčka, tedy v hale Národního sportovního centra PV. Kromě toho však děvčata chodí i běhat ven do terénu, zařazují tréninkové jednotky na atletické dráze a chybět nemůže ani regenerace včetně plavání.

Juniorky i kadetky už navíc mají za sebou první přípravný turnaj, a to venkovní pod širým nebem na antukových kurtech v Kojetíně (sobota 6. srpna). Hned o den později pak obě nejstarší věkové kategorie prostějovských nadějí odjely na soustředění do Dolního Bušínova v tamním Sport & Relax areálu Bozeňov. Na severní Moravě stráví necelý týden od neděle 7. do pátku 12. srpna.

Žákyně budou mezitím pokračovat v domácím prostředí, kde se k nim následně jejich zkušenější kamarádky znovu přidají. Až koncem měsíce pak dojde k dalšímu rozdělení početné mládežnické základny hráček VK.

Juniorky s kadetkami se vydají na své druhé soustředění do Mikulova, ve dnech 28. až 31. srpna bude již mnohem víc herně zaměřeno. Starší žákyně, mladší žákyně i přípravka přitom absolvují ve stejném termínu tradiční tréninkový kemp v Karlově pod Pradědem se zázemím v tamním hotelu Kamzík. „V září potom přijdou na řadu přípravné turnaje. Celý program jsme sestavili tak, aby holky postupně nabíraly formu po všech stránkách a rozehrávaly se směrem ke druhé polovině září, kdy jim začnou soutěže,“ sdělil šéftrenér talentovaných volejbalistek Prostějova Aleš Novák.