Druhý týden společné přípravy volejbalistek VK Prostějov na novou sezónu 2022/2023 se svou náplní dost podobal tomu úvodnímu. Byl totiž zaměřen převážně fyzicky. „Nejvíce tréninků jsme měli znovu kondičních, s různými cvičeními a podobně. K tomu několik výběhů na Hloučelu a třikrát fitko, tedy posilovnu,“ přiblížil Večerníku asistent trenéra Lubomír Petráš.

„Opět jsme ale nezanedbávali ani herní část, většinou spíš individuální činnosti. Až ve čtvrtek jsme druhou polovinu odpoledního tréninku poprvé věnovali výhradně volejbalu i s týmovou hrou,“ prozradil Petráš.

Do přípravy se zapojilo všech jedenáct přítomných plejerek: Soňa Nováková (k prostějovskému kolektivu se připojila od pondělí 15. srpna), Raquel Löff, Kateřina Kvapilová, Petra Kožoušková, Zuzana Dostálová, Jéssica Silva, Pavla Meidlová, Michaela Smolková, Adriana Jurčíková, Michaela Beránková a Adéla Stavinohová.

Stále naopak chybí reprezentantky Simona Bajusz, Klára Faltínová i Karin Šunderlíková, na plný počet dvanácti sestavu doplnil statistik Jakub Krčmař. Petráš děvčatům nahazoval balóny, hlavní kouč Miroslav Čada svěřenkyně povzbuzoval svými typickými motivačními hláškami – a už to na ploše Národního sportovního centra PV frčelo. Až z makajících žen vékáčka v nemalém horku lil pot. „Pojďte, holky, ještě vydržte. Ty dvě hodiny tréninku musí být pořád ve vysokém tempu, ať to za něco stojí,“ pokřikoval Čada pravdivě.