Snaha vedení volejbalového klubu VK Prostějov o adekvátní doplnění hráčského kádru A-družstva žen po vážném zranění úderné univerzálky Karin Šunderlíkové pokračuje. Ale zatím neúspěšně. Přesto hanácká organizace nic nevzdává a posilu hledá dál.

„Jak už jsem řekl, sehnat opravdu kvalitní hráčku na účko v době, kdy jen týdny zbývají do začátku evropských ligových soutěží, je velmi složité. Všechny týmy už jsou poskládané, drtivá většina volejbalistek má uzavřené smlouvy. A najít někoho volného s odpovídající herní úrovní za rozumné finance není vůbec jednoduché, ba právě naopak. Nicméně pátrat nepřestáváme,“ prozradil hlavní kouč a sportovní ředitel vékáčka Miroslav Čada.

Tuto nepříjemnou nejistotu alespoň trochu vyvažuje jedna stabilní jistota. Jaká? Ohledně obsazení kapitánského postu. Ten v minulé sezóně spolehlivým způsobem zastávala nahrávačka Simona Bajusz, ač byla v prostějovském kolektivu nová po příchodu z Liberce. A vůdčí role mezi parťačkami jí vcelku logicky zůstane nadále. „Simča je velice dobrá kapitánka, není žádný důvod na tom něco měnit. Má hodně zkušeností, je reprezentantkou České republiky a špičkovou volejbalistkou, navíc z nahrávačské pozice přirozeně řídí hru celého mančaftu. Kromě toho moc touží uspět a svým příkladem strhává ostatní spoluhráčky,“ charakterizoval Čada lídryni.

Ovšem Simona Bajusz de facto celou oddílovou přípravu tráví v národním výběru ČR, k prostějovské partě se připojí nejdřív zkraje října po mistrovství světa. „Proto jsme museli stanovit kapitánku pro přátelské zápasy v rámci turnajů, které teď absolvujeme. A volba padla na Soňu Novákovou. Sice je v týmu nová, ale jako nesmírně ostřílená harcovnice i rovněž nahrávačka se pro dočasný záskok ve vedoucí funkci ideálně hodí,“ vysvětlil Čada.