V pátek 23. a v sobotu 24. září se uskuteční finálový turnaj nové soutěže volejbalistek hrané v rámci probíhající přípravy na novou sezónu – Ligový pohár žen ČR 2022. Neproběhne však podle původního plánu v Národním sportovním centru Prostějov, ale v Přerově, kde se konal i úvodní turnaj.

Tím, že prostějovské volejbalistky nepostoupily na závěrečné klání Ligového poháru, vznikla nepříjemná situace. Klub VK měl pořádat akci, na které by jeho ženský tým vůbec nehrál. „Proto jsme poprosili Český volejbalový svaz, jestli by se turnaj nemohl přesunout jinam,“ potvrdil sportovní ředitel a hlavní trenér vékáčka Miroslav Čada.

Díky vstřícnosti ČVS i přerovského klubu se řešení nakonec našlo. „Po jednání předsedy správní rady VK Prostějov Petra Chytila s místopředsedou Českého volejbalového svazu Martinem Geržou byl finálový turnaj Ligového poháru 2022 umístěn do Přerova, kde už proběhla kvalifikace. Tamní klub se znovu ujal organizace, za což moc děkujeme. Naše díky patří i vedení svazu,“ zdůraznil Čada.

NÁHRADOU PŘÁTELÁK S FRÝDKEM

Jako alespoň malou náhradu za neuskutečnění soutěžně-přípravné akce v NSC Prostějov zde volejbalistky VK absolvují přátelský duel proti TJ Sokol Frýdek-Místek. „Hraje se v sobotu 24. září od 10.00 hodin, na první domácí zápas v rámci přípravy se samozřejmě mohou přijít zdarma podívat naši fanoušci,“ pozval Čada.

V zatím nestanoveném termínu pak s největší pravděpodobností dojde i na uspořádání přípravného turnaje v hale Národního sportovního centra PV. „Vzhledem k odložení začátku UNIQA extraligy žen ČR 2022/23 z 8. až na 21. října vznikl časový prostor navíc, který chceme mimo jiné vyplnit i nějakou vícedenní akcí na našem domácím hřišti,“ avizoval Miroslav Čada s předstihem.